Regionaal Voedselsysteem Zuid-Limburg zet lokale producten op de kaart

21 maart 2022

Gezonde en voedzame streekproducten uit het Zuid-Limburgse heuvelland op de kaart zetten. Dat is het doel van de nieuwe stichting ter stimulering van Regionaal Voedselsysteem Zuid-Limburg. Ondernemers, overheid en onderwijs dragen allemaal een steentje bij. De Provincie Limburg levert een financiële bijdrage aan dit initiatief.

Regionaal Voedselsysteem Zuid-Limburg zet in op kwaliteit, authenticiteit en een eerlijke prijs voor elke betrokken partij. Dit gebeurt mede door de overgang in de regionale landbouw te stimuleren. Daarmee vormt de stichting een sterk tegengeluid in tijden van schaalvergroting en prijsconcurrentie. De samenwerking tussen ondernemers, overheid en het onderwijs speelt hierin belangrijke rol. Samen hebben deze partijen slagkracht en middelen om Zuid-Limburgse producten steviger in de markt te zetten.

Gedeputeerde Lia Roefs:

Het mooie van dit initiatief is dat wij er allemaal baat bij hebben. De ondernemer krijgt meer waardering voor diens werk, we behouden ons landschap en verrijken onze cultuur en maken de regio aantrekkelijker voor onszelf en voor toeristen. En dat alles door nóg meer waardering te tonen voor onze bijzondere producten. Impact maken op z’n bourgondisch, zullen we maar zeggen.

Als eerste wapenfeit van de stichting is het label ‘Zuid Limburgs Streekproduct’ ontwikkeld. Dit label kan als een keurmerk gevoerd worden door ondernemers en staat garant voor een bijzonder kwaliteitsproduct. De eerste producten met dit label zullen volgende maand gelanceerd worden.


Bestuurslid Etienne Hochs en Gedeputeerde Roefs onthullen het logo