Minister Pinkwart (NRW) bij werkbezoek: innovatiekracht grensgebied vergroten

3 juni 2022

Minister van Economische Zaken Prof. Dr. Andreas Pinkwart (Noordrijn-Westfalen) bracht op donderdag 2 juni een werkbezoek aan de Provincie Limburg. Het bezoek stond in het teken van de grensoverschrijdende samenwerking in de regio’s op gebied van energie en innovatie. Provincie Limburg, de provincie Noord-Brabant en Noordrijn-Westfalen werken al langere tijd succesvol samen in energie- en innovatieprojecten.

In het Gouvernement aan de Maas ging Minister Pinkwart in gesprek met gouverneur Emile Roemer en gedeputeerde Stephan Satijn (Provincie Limburg). Ze spraken gezamenlijk over het belang van grensoverschrijdende samenwerking op gebied van energie-innovatie en de rol van Interregprojecten hierin.

Drie succesvolle projecten op gebied van grensoverschrijdende samenwerking werden uitgelicht vanuit de Interreg Deutschland-Nederland en Interreg Euregio Maas-Rijn programma's. Daarnaast werd een bezoek gebracht aan de Brightlands Chemelot Campus in Geleen.

Minister Pinkwart bezocht de Nederlandse partners om de samenwerking verder uit te breiden. Minister Pinkwart:

We willen het grensoverschrijdend potentieel benutten en de innovatiekracht en concurrentiekracht van het grensgebied NL-NRW vergroten.


Gouverneur Emile Roemer, minister Prof. Dr. Andreas Pinkwart en gedeputeerde Stephan Satijn