Informatie over bijwonen Statenvergadering vrijdag 16 december

15 december 2022

Aanstaande vrijdag, 16 december, staat een aanzienlijk deel van de vergadering van Provinciale Staten in het teken van Maastricht Aachen Airport. In verband met de verwachte toeloop van bezoekers heeft de Provincie Limburg aantal maatregelen genomen om de vergadering ordentelijk en veilig te kunnen laten verlopen.

Bent u van plan om op vrijdag 16 december naar het Gouvernement aan de Maas te komen? Lees dan onderstaande tekst en de huisregels aandachtig door.

Publieke tribune Statenzaal

De publieke tribune in de Statenzaal is voor een deel gereserveerd voor pers, insprekers en (ambtelijke) ondersteuning. Zolang er plekken beschikbaar zijn op deze tribune kunt u hier als bezoeker plaatsnemen. Daarbij geldt wel: wie het eerst komt, het eerst maalt. Vooraf een plek reserveren is voor deze vergadering niet mogelijk.

U komt het Gouvernement binnen via de bronzen deuren, waar u zich moet legitimeren. Hier staan ook detectiepoortjes. Na binnenkomst kan het eerste deel van de aanwezigen, daar waar nog plek vrij is, op de publieke tribune plaatsnemen. Onze mensen helpen u graag naar uw plek, maar dus wel onder voorbehoud van het aantal vrije plaatsen op de publieke tribune.

Gezien de verwachte opkomst wordt de Feestzaal opengesteld voor iedereen die niet op de publieke tribune kan plaatsnemen. Daar is genoeg ruimte en er is een livestream op een groot scherm, zodat u het debat goed kunt volgen. In de Feestzaal zijn, net zoals in de Statenzaal, onze huisregels van toepassing.

Let op

Voor toegang tot het Gouvernement aan de Maas is een legitimatiebewijs verplicht.