Afscheidssymposium oud-gouverneur Theo Bovens

3 september 2021

Met een symposium neemt oud-gouverneur drs. Theo Bovens afscheid, na bijna tien jaar gouverneur / Commissaris van de Koning in Limburg te zijn geweest. Op donderdagmiddag 16 september staat de bijeenkomst in Theater de Maaspoort in Venlo in het teken van het symposium ‘Op weg naar een beter Limburg’ en het gouverneurschap van Theo Bovens van 2011 tot 2021.

Symposium over brede welvaart

Prof. dr. ir. Hans Mommaas (directeur Planbureau voor de Leefomgeving) en  prof. dr. André Knottnerus (oud-voorzitter Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid) nemen elk een keynote voor hun rekening. In een panelgesprek bespreken Rianne Letschert, bestuursvoorzitter van de Universiteit Maastricht en gedeputeerde Madeleine van Toorenburg verder wat er nodig is ‘Op weg naar een beter Limburg’ na de coronacrisis. Dit in navolging van het advies van de Brede Economische Sociale Taskforce (BEST) aan Limburg ‘de kunst van richting te veranderen’. Van deze taskforce was Rianne Letschert de voorzitter.

Waar het begon

Aansluitend aan het symposium wordt stil gestaan bij het gouverneurschap van Theo Bovens tussen 2011 en 2021. Tien jaar geleden startte Theo Bovens zijn kennismaking als gouverneur van Limburg in Venlo. Het afscheid met het symposium in Venlo maakt die cirkel symbolisch rond.

Coronaregels

Het afscheidssymposium wordt in beperkte setting fysiek georganiseerd. De anderhalve meter wordt in acht genomen. Het maximaal toegestane aantal gasten krijgt een vaste zitplaats in de zaal. De overige genodigden krijgen een uitnodiging om het symposium en het afscheid via een livestream digitaal te volgen.