Predicaat Hofleverancier voor 150-jarige Bakkerij Broekmans BV in Peel en Maas

2 oktober 2021

Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander heeft besloten het Recht tot het voeren van het Koninklijk Wapen ‘Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier’ te verlenen aan Bakkerij Broekmans B.V. te Panningen in de gemeente Peel en Maas bij gelegenheid van de viering van het 150-jarig bestaan van het bedrijf. Burgemeester Delissen-van Tongerlo heeft vandaag, namens Gouverneur Remkes, de oorkonde die bij dit predicaat hoort overhandigd aan de directie van de onderneming.

In 1871 ontstond het bedrijf toen een heer Hendrik Broekmans in het huwelijk trad met een weduwe Maria Giesen. Door dit huwelijk werd Broekmans automatisch winkelier en herbergier. Later, rond 1900, is er een bakkerij bijgekomen en op de locatie aan de Steenstraat 75 te Panningen is nog steeds een bakkerswinkel gevestigd. In de loop van de tijd verviel het cafégedeelte en bleven de bakkerijactiviteiten over. Momenteel runt de heer Thijs Broekmans, als vierde generatie, samen met echtgenote Caroline het bedrijf. Hun drie kinderen zijn allen ook al werkzaam in het bedrijf. In 2011 heeft men voor een centrale bakkerij nieuwbouw gepleegd op het industrieterrein te Panningen. Bakkerij Broekmans B.V. is van een kleine ambachtelijke bakkerij uitgegroeid tot een meer industriële bakkerij en geniet in de regio naamsbekendheid vanwege de aandacht en uitstraling van het vakmanschap, het continu op zoek zijn naar verbeteringen, de persoonlijke contacten met de klant en het assortiment.

De richtlijnen om in aanmerking te komen voor het mogen voeren van het predicaat ‘Hofleverancier’ vereisen onder meer dat de onderneming minimaal 100 jaar bestaat en in de branche of bedrijfstak een eerste of vooraanstaande plaats in de regio inneemt.

Bakkerij Broekmans B.V. is de vijfde onderneming in de gemeente Peel en Maas die de titel ‘Hofleverancier’ mag voeren.