Predicaat ‘Hofleverancier’ voor 100-jarige firma Ghielen Touringcarbedrijf in Peel en Maas

6 november 2021

Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander heeft besloten het recht tot het voeren van het Koninklijk Wapen ‘Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier’ te verlenen aan
Ghielen Touringcarbedrijf B.V. in Peel en Maas bij gelegenheid van de viering van het
100-jarig bestaan van het bedrijf. Burgemeester Delissen-van Tongerlo heeft vandaag, namens Gouverneur Remkes, de oorkonde die bij dit predicaat hoort overhandigd aan de directie van de onderneming.

In 1921 richtten de broers Ruud en Leo Ghielen de firma Gebrs. Ghielen Beringe op, een vervoersbedrijf van personen en goederen. Na enkele jaren ging Ruud alleen verder met het bedrijf en in de jaren ’50 startte het bedrijf met het aanbieden van eigen reizen- en dagtochtenprogramma’s.

Derde generatie

Anno 2021 staat de derde generatie aan het roer en heeft het bedrijf een modern en duurzaam wagenpark waarmee meer dan 250 vakantiereizen per jaar worden uitgevoerd. Daarnaast verzorgt de onderneming vervoer op maat, zoals bijvoorbeeld schoolreisjes, feestavonden en concertreizen. Al decennialang biedt de firma vakmanschap en service.

De firma Ghielen Touringcarbedrijf B.V. is de zesde onderneming in de gemeente Peel en Maas die de titel ‘Hofleverancier’ mag voeren.

De richtlijnen om in aanmerking te komen voor het mogen voeren van het predicaat ‘Hofleverancier’ vereisen onder meer dat de onderneming minimaal 100 jaar bestaat en in de branche of bedrijfstak een eerste of vooraanstaande plaats in de regio inneemt.