Beleef Maaspark Ooijen-Wanssum tijdens activiteitenmaand

7 mei 2021

In juni organiseert Projectbureau Ooijen-Wanssum diverse activiteiten om stil te staan bij de oplevering van Gebiedsontwikkeling Ooijen-Wanssum. Inwoners uit de regio kunnen deelnemen aan uiteenlopende activiteiten om te zien welke metamorfose het gebied heeft ondergaan en hoe bijzonder het nieuwe natuurgebied is geworden. Op 26 juni is de ‘Grand finale’ en wordt het project definitief afgesloten.

Uiteenlopende activiteiten

Er worden, samen met lokale ondernemers en verenigingen, een reeks aan activiteiten georganiseerd tussen 5 en 26 juni. Denk aan een huifkartocht, een vollemaanwandeling, een boottocht, diverse lezingen, een foto-expositie, kanotochten, kinderyoga, bustochten, enz. Op de website van Ooijen-Wanssum is een volledig overzicht te vinden van alle activiteiten en eventuele deelnamekosten. Bij de activiteiten wordt uiteraard rekening gehouden met de geldende coronarichtlijnen. Aanmelden voor de activiteiten is daarom, in de meeste gevallen, verplicht en kan via www.ooijen-wanssum.nl/beleef.

Grand finale

Op 26 juni wordt het project definitief afgesloten tijdens een grand finale van de “Beleef Maaspark Ooijen-Wanssum-maand”. ’s Ochtends starten we met een sportieve trailrun door het gebied. ’s Middags kunnen inwoners een fietsroute afleggen waarbij ze op diverse locaties verrast worden met een optreden of korte voorstelling. ’s Avonds gaat de documentairefilm over de gebiedsontwikkeling van filmmaker Marijn Poels in première. Aanmelden voor de première is verplicht en kan ook via de website.

Herinneringsboek

Naast de activiteiten in juni heeft Projectbureau Ooijen-Wanssum ook een herinneringsboek gemaakt met de mooiste foto’s aangevuld met persoonlijke verhalen uit de periode voor, tijdens en na de gebiedsontwikkeling. Dit boek is inmiddels te bestellen voor geïnteresseerde bewoners en professionals. Het boek kost bij voorinschrijving €7,50 per stuk en is via de website www.ooijen-wanssum.nl/boek te bestellen.

Doelen bereikt

Met Gebiedsontwikkeling Ooijen-Wanssum is de regio beschermd tegen hoogwater van de Maas. Tevens werden tijdens het project andere doelstellingen gerealiseerd. Zo werd de leefbaarheid in de dorpskernen vergroot, is er nieuwe infrastructuur aangelegd, is er ruimte gecreëerd voor economische ontwikkeling en is het nieuwe natuurgebied, Maaspark Ooijen-Wanssum, ontstaan. De werkzaamheden zijn eind 2020 afgerond. Gebiedsontwikkeling Ooijen-Wanssum was een integraal project van de Provincie Limburg, Ministerie van Infrastructuur & Waterstaat, Gemeente Venray, Gemeente Horst aan de Maas en Waterschap Limburg. De uitvoering was in handen van Mooder Maas, een aannemerscombinatie van Dura Vermeer en Ploegam.