Koninklijk paar bezoekt Limburg en spreekt steun uit

15 juli 2021

Inwoners en hulpverleners in Valkenburg aan de Geul werden donderdagavond verrast met een bezoek van Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima. Zij werden door Commissaris van de Koning Johan Remkes en burgemeester Daan Prevoo meegenomen door de ondergelopen straten, waar zij spraken met bewoners, ondernemers, geëvacueerden en natuurlijk ook hulpverleners.

De grote regenval van de afgelopen dagen zorgt op verschillende plaatsen in Limburg voor grote wateroverlast. Dat maakte dat het Koninklijk paar afreisde om hun steun uit te spreken aan de Limburgers.

IMG_1913
Het Koninklijk paar in gesprek met burgers in Valkenburg

Het Koninklijk Paar luisterde naar de ervaringen van bewoners en ondernemers die als gevolg van de enorme wateroverlast schade hebben opgelopen aan hun huizen, bedrijfspanden en bezittingen en deels van elektriciteit zijn afgesloten. Zij ontmoetten geëvacueerden die hun woningen moesten verlaten en zijn opgevangen op diverse locaties. Ook spraken zij met hulpverleners die zich sinds dinsdag inzetten om mensen vanuit bedreigende situaties te evacueren en maatregelen treffen om schade aan wegen, bruggen en gebouwen te beperken.

Lees ook het persbericht van het Koninklijk huis.

Aandacht voor Limburg

Eerder op donderdag bracht Commissaris van de Koning Johan Remkes al bezoek een aan Roermond en Venlo. Staatsecretaris Van Veldhoven was samen met gedeputeerden Van Toorenburg en Roefs vanmiddag al  in Valkenburg om de inwoners een hart onder de riem te steken.

IMG_1892
Het Koningspaar in gesprek met hulpverleners in Valkenburg aan de Geul

Actuele informatie

Alle actuele informatie over de wateroverlast in Limburg is te vinden op: