Reactie provincie op motorincident vliegtuig

21 februari 2021

Een vliegtuig dat zaterdagmiddag vertrok van Maastricht Aachen Airport heeft problemen gehad met de motor. Daardoor zijn in de omgeving van Meerssen diverse metaaldelen naar beneden gevallen. Er zijn twee (licht)gewonden en er is de nodige materiële schade. De reactie van Provincie Limburg:

Ook de Provincie is geschrokken van het motorincident dat zich heeft voorgedaan. Het is heel vervelend dat er twee personen gewond zijn geraakt en dat er de nodige materiële schade is. We begrijpen de schrik die dit bij de omwonenden heeft teweeggebracht.

Er is snel gereageerd door de verantwoordelijke partijen: veiligheidsregio, hulpdiensten, luchthaven en gemeente Meerssen. De Provincie heeft met allen in contact gestaan. Het is nu zaak om de oorzaak van het incident te achterhalen en daarmee zijn diverse partijen aan de slag.

Aanvulling 25 februari:
De Provincie Limburg heeft een informatiepunt ingesteld voor betrokkenen die vragen hebben over de afhandeling van het vliegincident. Dat kan betrekking hebben op schadeherstel of de mogelijkheid om schade ergens te verhalen.
Als er onduidelijkheden of vragen zijn, kunt u deze aangeven via het volgende mailadres: 
informatiepuntvliegincident@prvlimburg.nl  
Op basis van de vragen bekijkt de provincie welke vervolgacties mogelijk zijn.