Leontien Kompier waarnemend burgemeester in Venray

16 december 2021

Gouverneur Roemer heeft mevrouw Leontien Kompier aangesteld als waarnemend burgemeester van de gemeente Venray. Zij heeft vandaag met de fractievoorzitters van de gemeenteraad van Venray kennis gemaakt en is daarna door de Gouverneur beëdigd. De benoeming gaat op woensdag 22 december aanstaande formeel in.

Burgemeester Luc Winants en de vertrouwenscommissie uit de gemeenteraad van Venray zijn overeengekomen dat hij zijn taken zal neer leggen. Hij zal zorgen voor een goede overdracht van zijn werkzaamheden.

De Gouverneur heeft besloten tot het aanstellen van waarnemend burgemeester vanwege de recente ontwikkelingen in de samenleving met betrekking tot de vluchtelingencrisis en de gevolgen daarvan voor de gemeente Venray. Daarnaast is het, onder andere vanwege de coronamaatregelen en wat deze betekenen voor het vieren van de jaarwisseling, belangrijk om de continuïteit binnen het gemeentebestuur van Venray te garanderen. Mevrouw Kompier krijgt zodoende tevens voldoende tijd om zich voor te bereiden op de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart 2022.

Mevrouw Kompier zal het burgemeestersambt uitoefenen tot aan de komst van een nieuwe door de Kroon benoemde burgemeester van Venray. De benoemingsprocedure voor een nieuwe burgemeester zal niet eerder dan na de gemeenteraadsverkiezingen en coalitie- en collegevorming in 2022 worden opgestart. Naar verwachting kan de nieuwe door de Kroon benoemde burgemeester van Venray op z’n vroegst in de eerste helft van 2023 zijn of haar werkzaamheden oppakken.

Gouverneur Roemer verwacht dat waarnemend burgemeester Kompier een goed functionerend openbaar bestuur in de gemeente Venray zal bevorderen. Zij zal met regelmaat verslag aan de gouverneur uitbrengen.

CV

Mevrouw Kompier is momenteel nog waarnemend burgemeester in de gemeente Langedijk. Haar burgemeesterschap in Langedijk zou oorspronkelijk tot 1 januari 2022 voortduren. Nu zal zij met ingang van 22 december aanstaande dit ambt  neerleggen. Van 2009 tot 2018 was mevrouw Kompier burgemeester van Vlagtwedde. Mevrouw Kompier is 63 jaar en lid van de PvdA.

Minister

De Gouverneur heeft de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties vooraf geïnformeerd over de aanstelling van mevrouw Kompier tot waarnemend burgemeester van Venray met ingang van 22 december 2021.


Gouverneur Roemer en waarnemend burgemeester van Venray, mevrouw Leontien Kompier

Gouverneur Roemer en waarnemend burgemeester van Venray, mevrouw Leontien Kompier