Limburg ontmoet elkaar op WijZijnLimburg

23 september 2020

Eén multimediaal platform waarop mensen elkaar kunnen ontmoeten en inspireren met als doel een gelukkiger en gezonder Limburg. Dat is www.WijZijnLimburg.com. Op 23 september wordt deze online community door gedeputeerde Robert Housmans (Sociale Agenda, Zorg en Veiligheid) gelanceerd in het L1 programma Avondgasten. Het platform is gevormd op initiatief van de Stichting WijZijnLimburg. Het resultaat is een unieke bundeling van een aantal initiatieven om het Limburgse verenigingsleven en particuliere acties te steunen en te versterken. Het platform, compleet met eigen tv-serie, bouwt voort op De Vereniging Limburg van de Provincie Limburg en zet meteen stappen om de digitale ontmoetingsplek van en voor Limburg verder uit te bouwen.

De afgelopen jaren waren op de website van De Vereniging Limburg talloze maatschappelijke initiatieven uit de provincie te vinden en bekijken. Een project van de Provincie Limburg, passend binnen de Sociale Agenda. Een beweging waarin meetellen en meedoen in de samenleving centraal staan. Het initiatief gaat nu een nieuwe fase in waarin de provincie het stokje overdraagt aan de Stichting WijZijnLimburg. Het doel van deze stichting is het bevorderen van de sociale cohesie in Limburg. Het nieuwe platform draagt hieraan bij door te inspireren met aansprekende verhalen van Limburgers, projecten te laten zien en te helpen bij vragen.

Gedeputeerde Robert Housmans:

Door al deze elementen te bundelen op één platform, kun je als burger sneller en makkelijker informatie vinden over projecten en initiatieven in je buurt en gelijk zelf een steentje bijdragen door je aan te melden als vrijwilliger. Zo werken we samen aan een vitale Limburgse samenleving waarin iedereen mee kan doen.

Tv-serie

Waar de website www.WijZijnLimburg.com voor staat, laat #WijZijnLimburg: de serie zien. Presentatrice Kirsten Paulus laat kijkers hierin kennis maken met tal van verenigingen en initiatieven die bijdragen aan een mooier Limburg. Portretten van Limburgers die clubs draaiende houden, die zorgen dat in een wijk aandacht is voor elkaar. Zeker in tijden van corona. Daar waar het met een initiatief niet zo goed gaat, helpt het tv-programma met kundig advies. De redactie wordt daarbij ondersteund met de expertise van Burgerkracht Limburg, Het Huis voor de Sport, het Huis voor de Kunsten Limburg, de Vereniging Kleine Kernen Limburg en Rabobank Limburg. Op vrijdag 25 september om 17:10 uur is de eerste aflevering van deze 9-delige serie te zien op L1. In het voorjaar krijgt de serie een vervolg. #WijZijnLimburg wordt iedere vrijdag uitgezonden om 17:10, 18:10 en 22:10 uur met herhalingen op zaterdag om 10:45 en 11:55 uur. De afleveringen van de tv-serie zijn uiteraard te bekijken op www.WijZijnLimburg.com.

Slimme ontmoetingsplek voor vrijwilligers

Het platform biedt ook een koppeling naar de nieuwe ontmoetingsplek voor vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties in Limburg: #WijZijnVrijwilligers.

Wie iets voor een ander wil doen kan hier online een activiteit of project vinden. Ook organisaties die enthousiaste vrijwilligers zoeken, zijn bij WijZijnVrijwilligers aan het goede adres. Het social tech bedrijf Deedmob tekende voor de technische ontwikkeling van deze tool, die al door meer dan 1.500 organisaties wereldwijd wordt gebruikt om meer dan 1 miljoen vrijwilligers te organiseren. De technologie is eerder ingezet voor ActiefRoermond en wordt nu voor het eerst provinciebreed uitgerold. Tot slot zijn op het platform de vertrouwde elementen van De Vereniging Limburg te vinden zoals de Parelkaart met lokale initiatieven en Kiek Limburg, de zoekmachine met Limburgse resultaten met de slogan: “Zoek het op Kiek, vind het in Limburg. Plaats het op Kiek en iedereen kan het vinden”.


WZL Logo

Meer informatie:

Stichting WijZijnLimburg:         
Jan Koks / 06 53674855

#WijZijnLimburg-de serie:    
 Paul Versteegen Productions / 06 12427188

Deedmob:                                
Boudewijn Wijnands / 06 20118395

Kiek Limburg:                          
Hans Diederen / 06 51787175