Beleef de democratie: de Troonrede door een Limburgse bril

11 september 2020

Komende dinsdag is het weer zover: Prinsjesdag met de Troonrede van Koning Willem-Alexander en de presentatie van de Miljoenennota. Het jaarlijkse feest van de democratie, maar ditmaal zijn de programma’s vanwege de coronacrisis aangepast.
Gedeputeerde Staten zijn dinsdag niet volgens traditie in Den Haag, maar gouverneur Theo Bovens en de gedeputeerden blijven in Maastricht. Alleen gedeputeerde Ger Koopmans neemt namens het college van GS de honneurs in Den Haag waar.

Programma

Om ondanks de beperkingen toch de democratie op deze dag te beleven en te vieren, heeft de Provincie Limburg een speciaal programma samengesteld, dat live wordt uitgezonden.
In de Statenzaal van het Gouvernement aan de Maas kijkt een beperkt gezelschap met vertegenwoordigers uit de samenleving, het bedrijfsleven en de overheid gezamenlijk naar de Troonrede. Aansluitend bespreken de gasten in drie panelsessies de Troonrede vanuit het perspectief van en voor Limburg.
Deze panelgesprekken worden afgewisseld met enkele optredens.

Iedereen kan meekijken

Het complete programma van de Troonrede, de panelsessies en de optredens is te volgen via een livestream op deze pagina www.limburg.nl/Prinsjesdag. Het programma begint om 13.00 uur en duurt tot ongeveer 15.00 uur. Het is ook live te bekijken via L1 TV.

De hele uitzending is terug te kijken op https://www.1limburg.nl/terugkijken-prinsjesdag-vanuit-het-gouvernement

Miljoenennota

Nadat later op Prinsjesdag ook de Miljoenennota is gepresenteerd, volgt rond het einde van de middag de eerste reactie van Gedeputeerde Staten over de betekenis van de Miljoenennota voor Limburg en de Limburgers. Het nieuwsbericht hierover is dan terug te vinden op www.limburg.nl.