Reactie gouverneur Theo Bovens carnaval 2021

7 oktober 2020

De voorzitters van de twee veiligheidsregio’s in Limburg hebben, in samenspraak met gouverneur Theo Bovens en na overleg met alle Limburgse burgemeesters, gezamenlijk besloten om de vergunning plichtige carnavalsevenementen niet op de traditionele wijze door te laten gaan.

De gouverneur heeft, uit betrokkenheid als toezichthouder op de veiligheidsregio’s en als beschermheer van de carnavalsbonden Samenwirkende Limburgse Vastelaovesvereniginge (SLV) en Bond van Carnavalsverenigingen in Limburg (BCL), het overleg gefaciliteerd tussen de voorzitters van de veiligheidsregio's en de twee provinciale carnavalsbonden.

Gouverneur Theo Bovens:

Ik ben blij dat er een gezamenlijke Limburgse lijn is gekozen. Daarmee wordt duidelijkheid en perspectief geboden. Carnaval 2021 zal anders zijn, zonder de grootschalige en massale events. De waarde en het wezen van de Limburgse vastelaovend, plezier maken en omzien naar elkaar, blijven vaststaan. Vastelaovend 2021 zal een verantwoorde uitlaatklep in lastige tijden zijn, wellicht zelfs moeten zijn.