Langere afstand Ironman in Maastricht-Limburg

25 november 2020

Triatlonorganisatie IRONMAN komt de komende drie jaar weer naar Limburg met een langere afstand: IRONMAN 70.3 Maastricht-Limburg. Organisator Extra Leisure, Provincie Limburg en gemeente Maastricht hebben de handen ineen geslagen om deze wereldberoemde triatlonwedstrijd mogelijk te maken. Als datum voor de eerste editie in 2021 is 1 augustus geprikt. De IRONMAN 70.3 Maastricht – Limburg is 1,9 kilometer zwemmen in de Maas, 90 kilometer fietsen door het Limburgse Heuvelland en 21,1 kilometer hardlopen door onder andere het historische centrum van Maastricht.

Gedeputeerde Joost van den Akker (Economie, Onderwijs en Sport) laat weten blij te zijn met het evenement.

Dit evenement past perfect bij onze ambitie om van Limburg de sportiefste, gezondste en aantrekkelijkste provincie van Nederland te maken. Het biedt daarnaast ook een geweldige kans om Limburg als internationale topsportregio te profileren.” Ook wordt met IRONKIDS aan de toekomst gedacht. Scholen en sportverenigingen in de provincie kunnen aanhaken. “We willen sport en gezondheid zo breed mogelijk promoten,” aldus Van den Akker. “Door zo vroeg mogelijk kennis te maken met sport worden deze IRONKIDS later hopelijk allemaal Ironmannen en –vrouwen!

Het eerste IRONMAN 70.3 weekend staat voor vrijdag 30 juli tot en met zondag 1 augustus 2021 gepland. De parcoursen en het volledige programma zijn te vinden op www.ironman.nl. Daar kunnen deelnemers zich vanaf woensdag 2 december ook inschrijven.