Provincie Limburg: ‘komst Hessing Supervers impuls van formaat’

10 november 2020

De Provincie Limburg is blij met het besluit van Hessing Supervers uit Zwaagdijk om zich met de ‘Fabriek van de Toekomst’ in het gebied Greenport Venlo te vestigen. Hessing Supervers is een toonaangevende en innovatieve specialist in de markt van gesneden groenten, fruit en maaltijdoplossingen. Gedeputeerde Hubert Mackus (landbouw): “Dit is de grootste acquisitie sinds ik bij de provincie werk. Voor deze regio, die sterk en innovatief is in de agrifoodsector, is dit een nieuwe impuls van formaat. Het bedrijf maakt een prima keus voor Limburg en daar is ook van onze kant hard aan gewerkt.”

Innovatief

Naast innovatie zullen in die nieuwe vestiging van Hessing duurzaamheid en circulariteit in het productieproces een belangrijke rol spelen. De nieuwe ‘fabriek van de toekomst’ biedt straks mogelijkheden om de capaciteit uit te breiden. Het bedrijf centraliseert gefaseerd in het gebied Greenport Venlo een groot deel van de productieprocessen, die nu in Helmond, Belfeld en het Duitse Schwalmtal plaatsvinden. De bouw van de fabriek start volgend jaar om 2 jaar later operationeel te zijn.

Blue Billywig video embed

Ideale ligging

Hessing heeft voor Noord-Limburg gekozen omdat deze regio veel te bieden heeft op het gebied van agrifood en met oog op de ligging ten opzichte van het Duitse achterland. Hessing werkt vanuit Nederland en Duitsland. In totaal werken er ruim 2500 mensen bij Hessing BV.

Hessing past naadloos in Noord-Limburg

Gedeputeerde Hubert Mackus: “Hessing past naadloos in deze regio en bij de ambities en ontwikkelingen van de Regio Deal Noord-Limburg. Het gaat in de regio om smaak, maak en gezondheid. Wat Hessing doet, past hier perfect bij en versterkt dit profiel en zorgt binnen dit ecosysteem voor een nóg sterkere Limburgse agrifoodketen. Het bedrijf is een welkome partner om samen met MKB, kennisinstellingen en overheden te werken aan maatschappelijke opgaven, bijvoorbeeld binnen het thema future farming. De komst van Hessing is goed voor de Limburgse werkgelegenheid, zeker ook de indirecte werkgelegenheid. Denk dan aan de belangrijke positie van de tuinbouw in Venlo, maar ook aan de maakindustrie en logistiek in de regio. En het is ongetwijfeld een stimulans voor andere bedrijven om zich ook in Limburg te vestigen."

Meer informatie over de komst van Hessing Supervers naar Limburg is te vinden op de website van Hessing Supervers.


Groente, fruit en maaltijdenspecialist Hessing Supervers komt naar Greenport Venlo

Impressie van de nieuwe fabriek van Hessing Supervers in Greenport Venlo