Fietsverlichtingsactie bij Universiteit Maastricht

28 november 2019

Studenten in Maastricht kunnen donderdag 28 november – voor het maken van hun fietsverlichting – terecht bij de Universiteit van Maastricht. Tussen 10.00 uur en 14.00 uur staan vrijwilligers van de ANWB en de politie Limburg klaar om de studenten te helpen. De fietsverlichtingsactie vindt plaats op Universiteitssingel 50 te Maastricht.

Waarom is goede fietsverlichting belangrijk?

Nu de herfst is aangebroken en het ’s avonds vroeger donker wordt en ’s ochtend later licht, is het belangrijk dat je goed zichtbaar bent op de fiets. Voor jezelf en andere weggebruikers. Goede fietsverlichting helpt daarbij en is in deze periode van het jaar geen overbodige luxe. Automobilisten zien je beter aankomen op de fiets. Slecht verlichte fietsers en voetgangers zie je soms pas op het allerlaatste moment. Daarom moet je zorgen dat je goed zichtbaar bent in het verkeer.

Gedeputeerde Carla Brugman vult aan: “Fietsers zijn kwetsbaar in het verkeer en we hopen met deze actie een steentje bij te dragen aan het belang van goede verlichting, zeker in deze tijd van het jaar. We gaan voor nul verkeersslachtoffers in onze provincie. Ieder slachtoffer is er één te veel. Daarom maken we van de nul een punt (mvd01). Dat kan als iedereen meedoet. Samen: weggebruikers, ouders, scholen, ondernemers en overheden. Allemaal hebben we een stukje verkeersveiligheid in de hand.”


ANWB, Regionaal Overleg Verkeersveiligheid Limburg en de politie Limburg en de Universiteit Maastricht hebben de handen ineen geslagen in de provincie om ‘veilig fietsen’ in het donker te bevorderen.