Hans Heijnen Limburger van Verdienste

13 november 2019

Hans Heijnen (65) uit Swalmen is benoemd tot Limburger van Verdienste. Hij kreeg de provinciale onderscheiding uit handen van Gouverneur Theo Bovens tijdens zijn afscheid als directeur van de Natuur en Milieu Federatie Limburg.

De onderscheiding is een waardering voor zijn langdurige inzet voor de stichting Natuur en Milieu Federatie Limburg als dé provinciale belangenbehartiger voor natuur, milieu en landschap en de betekenis daarvan voor Limburg.

Een en ander vond plaats tijdens een symposium ter gelegenheid van zijn afscheid met als onderwerp ‘Het gevecht om de ruimte in Limburg’ in de ECI Cultuurfabriek te Roermond. De Gouverneur roemt Heijnen voor zijn rol in de bundeling van de krachten in Limburg om de omslag naar een meer duurzame samenleving te verwezenlijken.

,,Hans Heijnen heeft bijgedragen aan de natuur en landschap, aan een gezond leefmilieu en aan het realiseren van ecologische duurzaamheid in Limburg én in de aangrenzende Euregio. Dit heeft hij gedaan door verbindingen te leggen en voor draagvlak te zorgen tussen milieu, mensen en economie,” zegt Bovens.

Limburger van Verdienste is een provinciale onderscheiding, die wordt toegekend aan mensen met bijzondere of baanbrekende verdiensten. Eerder kregen Fred Welschen uit Venray, Gé Reinders uit Roermond, Harrie Schuwirth uit Born, Miranda van Kralingen, Jos Schatorjé en Jan Nabben uit Horst aan de Maas, Lei Meisen uit Maastricht, No Wolfs uit Voerendaal, Tom Dumoulin, Rowwen Hèze uit America en Pierre Cnoops uit Maasbracht deze onderscheiding.