Deputé Carla Brugman naar Natuurwerkdag

1 november 2019

Gedeputeerde Carla Brugman neemt zaterdag 2 november deel aan de landelijke Natuurwerkdag en wel in het Schuitwater in het Noord-Limburgse Broekhuizen, een van de 39 locaties in Limburg.

Het thema van de Natuurwerkdag dit jaar is biodiversiteit. ,,Dat spreek me enorm aan,” zegt Brugman. ,,Want dat betekent dat we werken voor het behoud van kwetsbare plant- en diersoorten. En dat is juist mijn pakkie-an bij de Provincie.” Veertig vrijwilligers van atletiekvereniging de Peelrunners bieden haar zaterdag de helpende hand.

Het aantal plant- en diersoorten is de afgelopen decennia in Nederland sterk afgenomen. Ook in Limburg is dat zo. ,,We proberen deze achteruitgang te stoppen,” zegt de deputé ,,Dat doen we door het beheer te subsidiëren, en door een aantal soorten extra aandacht te geven. Maar de opgave is zo groot dat we dat niet alléén kunnen. Daarom ben ik blij dat al deze vrijwilligers zich belangeloos inzetten.’’

Het Schuitwater, 313 hectare groot. ligt tussen Swolgen, Broekhuizenvorst en Broekhuizen en ten westen van Lottum in de gemeenten Horst aan de Maas. Het Schuitwater wordt beheerd door Staatsbosbeheer. Tijdens de Natuurwerkdag worden hier struiken en bomen verwijderd om de heide en het open landschap te behouden ten behoeve van vlinders, bijen en hagedissen.

Meer informatie over de Limburgse Natuurwerkdag leest u op natuurwerkdag.nl.