Werkloosheid Limburg historisch laag

11 maart 2019

Het aantal werklozen in Limburg is in twintig jaar tijd niet zo laag geweest. Er staan op dit moment circa 21.000 mensen ingeschreven als werkzoekend. Dat is slechts 3,5% van de beroepsbevolking. Het vorige laagterecord stond op 24.000 in het jaar 2008.

Dit blijkt uit het kwartaalbericht arbeidsmarkt 2018 van bureau ETIL.

,,Het laat zien dat het beleid van de Provincie werkt,” zegt gedeputeerde Joost van den Akker van Economie en Kennisinfrastructuur.

De economie van Limburg draait uitstekend. Dat is onder andere te danken aan een succesvol acquisitiebeleid en de ontwikkelingen van de Brightlands campussen waardoor bedrijven zich graag vestigen in onze provincie.

Tegenover het aantal werklozen stonden er eind vorig jaar 18.000 vacatures open. Dat zijn er 2500 meer dan in dezelfde periode 2017. Er zijn vooral veel vacatures in de dienstverlening, technisch en commerciële beroepen. Hier ligt volgende Van den Akker wel een uitdaging: “Vanuit het arbeidsmarktbeleid zijn we druk bezig om ook te zorgen dat het beschikbare arbeidspotentieel wat we nog hebben ook aan de slag kan. Programma’s zoals LEO (Levenloop En Ontwikkelcentrum) en Zo Werkt Limburg ondersteunen mensen in hun zoektocht naar geschikte banen.”