Gastvrij Limburg in de kijker – Family entertainment

29 januari 2019

Toerisme is één van de belangrijkste economische sectoren in Limburg. Heel wat mensen werken daar hard aan mee. Die krachten zetten we graag in de kijker met de videoreeks ‘Gastvrij Limburg in de kijker’. Deze maand leggen we de focus op family entertainment.

Innovatieve ondernemers spelen in op de trend naar beleving in de leisuremarkt. Family Entertainment Centers zijn hier een voorbeeld van. Gericht op de dagrecreant, bieden zij meerdere activiteiten en horeca aan onder één dak voor jong en oud.

Ook Limburg heeft een paar Family Entertainment Centra. Vijf jaar geleden opende in Kerkrade de Leisure Dome. En het blijkt een groot succes. In 2017 ontving de Leisure Dome twee miljoen bezoekers, ook uit België en Duitsland.

In 2018 is een ander groot Family Entertainment Center geopend in Sevenum, nabij camping de Schatberg en Toverland. Deze ondernemer speelt in op de trend om verblijfsrecreatie en dagrecreatie met elkaar te combineren, want het centrum is vlak bij de camping gelegen. Hier is gekozen voor een ander concept. Drie belevingsbedrijven en elf restaurants onder één dak.

De mix tussen leisure, horeca en retail wordt door gasten gewaardeerd en zorgt voor een langere verblijfsduur. Ondernemers trekken door deze formule meer mensen en andere doelgroepen aan. Een innovatieve manier om de leisure sector te blijven vernieuwen!