Ondernemers en overheid pakken gezamenlijk winkelleegstand Blerick en Tegelen aan

28 februari 2019

De provincie Limburg zal zowel in Blerick als in Tegelen 100.000 euro bijdragen aan de ontwikkeling van het centrum. Dat maakte gedeputeerde Hans Teunissen vanochtend bekend tijdens een bijeenkomst in Tegelen. De plannen die door de gemeente Venlo en haar partners ontwikkeld worden zijn bedoeld om met name de winkelleegstand in de centra terug te dringen. Ook voorziet het plan in een verbetering van de ruimtelijke kwaliteit, een betere bereikbaarheid en parkeervoorzieningen.

“Als gedeputeerde Ruimte heb ik de afgelopen jaren twee miljoen euro geïnvesteerd in de aanpak van winkelleegstand. Veel gemeenten, klein en groot, hebben we hiermee een impuls gegeven om uiteindelijk te kunnen komen tot structurele oplossingen voor het probleem. Wat ik een mooie ontwikkeling vind is dat ondernemers en overheden steeds meer schouder aan schouder samenwerken. Samen worden er plannen gemaakt, zoals ook hier in Blerick en Tegelen, om de winkelleegstand aan te pakken”, aldus Hans Teunissen.

Economisch gezonde toekomst

Wethouder Erwin Boom laat weten erg blij te zijn met de bijdrage uit Maastricht en roemt vooral de samenwerking met de partners. “Zonder bang te zijn voor het maken van harde keuzes en het durven bewandelen van nieuwe wegen, maken we samen noodzakelijke slagen voor een economisch gezonde toekomst in beide stadsdelen. Een provinciale bijdrage draagt bij aan een versnelling van de uitvoering van onze plannen”, aldus wethouder Boom.