Mathea Severeijns nieuwe algemeen directeur IBA Parkstad

22 februari 2019

Per 1 april 2019 is Mathea Severeijns de nieuwe directeur van IBA Parkstad. Zij volgt hiermee Kelly Regterschot op. Mathea Severeijns is tijdens de aandeelhoudersvergadering van IBA Parkstad van 18 februari 2019 benoemd tot algemeen directeur.

Krachtige impuls voor Parkstad

De IBA organisatie beoogt Parkstad een krachtige impuls te geven op het gebied van economie, ruimte en samenleving. Daartoe stimuleert IBA uiteenlopende projecten en initiatieven. Mathea Severeijns zal de IBA organisatie leiden en de IBA projecten verder tot uitvoering brengen. In het expojaar, zomer 2020 – najaar 2021, worden de projecten tentoongesteld.

Aan de wieg van IBA Parkstad

Mathea Severeijns kent de regio. Ze stond als planoloog mede aan de wieg van IBA Parkstad, destijds als programmamanager van de Stadsregio Parkstad. Momenteel is Mathea werkzaam als gemeentesecretaris / algemeen directeur van gemeente Eijsden-Margraten. Daarnaast heeft zij ervaring in de coöperatiesector en is ze is bestuurslid van de Vereniging Limburgse Gemeenten.

IBA aandeelhouders verheugd

De aandeelhouders van IBA Parkstad concluderen dat zij met Mathea iemand binnen hebben weten te halen met kennis van de regio, kennis van de inhoudelijke opgave en doelstellingen van IBA Parkstad en iemand met leidinggevende ervaring in een politiek ambtelijke organisatie. De aandeelhouders zijn dan ook zeer verheugd dat zij deze uitdaging wil oppakken.

Kijk voor meer informatie over IBA Parkstad op de IBA website.