Tijdelijke afsluiting Leuperweg en Echterbaan in Schinveld

13 september 2018

Op maandag 17 september wordt de nieuwe turborotonde aan de N274 ter hoogte van de Schinvelderhoeve en benzinestation Esso in gebruik genomen. Het omzetten van het verkeer duurt zo’n 5 minuten, dus het verkeer zal hier nauwelijks last van hebben.
Om de Leuperweg en Echterbaan netjes aan te sluiten op de nieuwe turborotonde, wordt ook het wegdek van deze straten vernieuwd. Daarom zijn deze zijwegen afgesloten van maandag 17 september tot en met vrijdag 5 oktober.

Leuperweg dicht

Van maandag 17 september tot en met vrijdag 5 oktober is het niet mogelijk om met de auto via de Groeneweg en Leuperweg naar Schinveld te rijden. Fietsers kunnen Schinveld wel via de Groeneweg bereiken. Het doorgaand verkeer richting Schinveld wordt vanaf de kruising van de Groeneweg met de Kloosterstraat ter hoogte van het 'Clemensdomein' omgeleid via Brunssum. Tijdens deze werkzaamheden krijgt de brandweer een tijdelijke in-/uitrit op de N274.

De Echterbaan huisnummers 3 tot en met 21 zijn van 17 september tot en met 5 oktober alleen bereikbaar via de ventweg vanaf Brunssum.

Aan de nieuwe turborotonde is zo’n 8 weken gewerkt. Hij was al langer klaar. Maar vanwege de veiligheid van de wegwerkers en fietsers tijdens de werkzaamheden aan de ecopassage is de tijdelijke rotonde langer gebruikt. In de komende weken wordt de tijdelijke rotonde afgebroken. Wanneer het hele project reconstructie N274 klaar is, kunnen verkeersdeelnemers via de 2 turborotondes gemakkelijk en snel hun weg vinden. Bij een turborotonde kiest de weggebruiker namelijk al vóór de rotonde de richting. Dit zorgt voor een snelle afwikkeling van het verkeer.


N274 Afsluiting Leuperweg Echterbaan en omleidingsroute

Omleiding Echterbaan

Afsluiting Leuperweg-Echterbaan

096 N274_nr20_sep2018_afsluiting_Leuperweg_Echterbaan