Hardlopen, wandelen en fietsen op de Buitenring

12 september 2018

Op zondag 30 september 2018 organiseert het project Buitenring Parkstad Limburg in samenwerking met Stadsregio Parkstad Limburg en IBA Parkstad de publieksmanifestatie “Op de Buitenring!”. Zo’n 10 kilometer van de Buitenring, van de Schuureikenweg (Hoensbroek) tot aan de Mijnsteenberg (Brunssum), wordt deze dag omgetoverd tot hardloop-, wandel- en fietsparcours.

Op woensdag 11 maart 2015 gaf de Raad van State groen licht voor de aanleg van de Buitenring Parkstad Limburg. Na jaren van hard werken is het moment gekomen; de 26 km lange ringweg is bijna klaar. Voordat ook de laatste wegdelen open gaan, krijgt iedereen op zondag 30 september 2018 de kans om een kijkje te nemen op een grotendeels nog niet in gebruik genomen deel van deze nieuwe autoweg .

Zo’n 10 kilometer van de Buitenring, van de Schuureikenweg (Hoensbroek) tot aan de Mijnsteenberg (Brunssum), wordt deze dag opengesteld voor publiek. In de ochtend staat de IBA Leisure Run op het programma. Deze hardloopwedstrijd bevat afstanden voor jong en oud en voor starters en ervaren lopers. Ook maakt de IBA Leisure Business Run deel uit van het programma, waar bedrijfsteams aan kunnen deelnemen. Inschrijven kan nog tot en met vrijdag 14 september 2018. ’s Middags, van 13.00 – 17.00 uur, is het tracé geopend om te wandelen of te fietsen. De wandelaar of fietser bepaalt zelf de afstand die hij/zij aflegt.

Het tracé is bereikbaar via de aansluitingen Schuureikenweg (Hoensbroek), N276 (Brunssum) en Mijnsteenberg (Brunssum). Start en finish van de hardloopwedstrijd is bij de aansluiting N276 (Brunssum). Kom bij voorkeur op de fiets, er is slechts beperkte parkeermogelijkheid.