Gouverneur Bovens bezocht Limburgse Jagers in Afghanistan

3 september 2018

Gouverneur Theo Bovens heeft afgelopen weekeinde een werkbezoek gebracht aan het Bataljon Limburgse Jagers in Afghanistan. Bataljons- en Regimentscommandant luitenant-kolonel Ralf Goossens had hem gevraagd aan te sluiten bij diens bezoek aan zijn manschappen.

De Limburgse Jagers hebben een bewakingsfunctie in Afghanistan als onderdeel van de NAVO-missie Resolute Support, waar trainers worden geleverd voor het Afghaans leger. ,,Iedere trainer heeft daar een gewapende guardian angel bij zich,” zegt Bovens. ,, Een aantal daarvan zijn Limburgse Jagers, net als de staf van één van de bewakingscompagnieën”. De gouverneur deelde tijdens zijn bezoek ook NAVO-medailles uit aan de militairen, die meer dan dertig aaneengesloten dagen aan de missie in dit deel van Afghanistan deelnamen.

Het programma bestond uit vele briefings, een bezoek aan een trainingsplek, gesprekken met manschappen en een rondleiding door het kamp en de aanwezige faciliteiten. “Ik ben onder de indruk van de prestaties van de Limburgse Jagers, en de overige Nederlanders,” zo reageert de commissaris van de Koning bij thuiskomst. ,,We hebben ons daarnaast zeer welkom en tevens goed beschermd gevoeld.”

De provincie Limburg en het Regiment Limburgse Jagers onderhouden goede contacten, ook na het vertrek van het regiment van Weert naar Oirschot. Om dat te bestendigen heeft Limburg zelfs het stuk grond waarop het monument van de Limburgse Jagers staat in erfpacht gekregen op dit Brabants kazerneterrein. Daarnaast werft het regiment voor nieuwe aanwas met name in Limburg en Noord-Brabant. De Limburgse Jagers zijn vaak bij ceremonies en herdenkingen in Limburg ter ondersteuning actief. Het Regiment draagt de Erepenning van de Provincie Limburg.


Cdk in Afghanistan1

Limburgse gouverneur Theo Bovens op werkbezoek in Afghanistan, compleet met helm en kogelwerend vest.

Cdk in Afghanistan

Limburgs gouverneur Theo Bovens reikte in Afghanistan medailles uit aan militairen van het Regiment Limburgse Jagers (42 BLJ).