Gastvrij verblijven

25 september 2018

De toeristische sector in Limburg genereert ieder jaar 4 miljard euro omzet. Bezoekers komen graag naar Limburg. Maar wil je aan de top blijven, moet je blijven investeren in kwaliteit. Heel wat mensen werken daar hard aan mee. Die krachten zetten we graag in de kijker met de videoreeks ‘Gastvrij Limburg in de kijker’. Deze maand ligt de focus op de verschillende verblijfsaccommodaties in onze provincie.

Onderscheidend

De verblijfsaccommodaties in Limburg scoren over het algemeen erg goed. Toch is het belangrijk om aandacht te blijven hebben voor kwaliteit en diversiteit in het aanbod. Zo houden we de toeristische sector in Limburg in topconditie. Want de gast wordt steeds veeleisender en de markt verandert snel. Dit kunnen ondernemers doen door zich te onderscheiden. Voor zowel grote als kleine accommodaties geldt dat ze moeten blijven investeren en focussen op dat waar ze goed in zijn.
Gedeputeerde Eric Geurts: “Door te kiezen word je gekozen. En dat doet een aantal ondernemers erg goed. De Provincie investeert en stimuleert ondernemers hier ook in. Zoals met het project Vitalisering Vakantieparken. Een intensief project waarbij 10 parken, gemeenten en andere stakeholders samen die kwaliteitsimpuls in de sector aangaan. Daarbij kunnen ook andere parken profiteren van de bevindingen van dit proces.”