Vraagbundeling voor snel internet buitengebied Noordoost-Limburg gestart

18 oktober 2018

De gemeenten Beesel, Bergen, Echt-Susteren, Roerdalen Roermond en Venlo, de Provincie Limburg en Glasvezel buitenaf slaan de handen ineen om in de buitengebieden van de zes gemeenten glasvezel aan te leggen. Met de ondertekening van een overeenkomst geven partijen aan zich maximaal hiervoor in te spannen. De Provincie faciliteert in deze ontwikkeling en de gemeenten verlagen de drempels om de voorziening snel aan te kunnen leggen. De vraagbundeling voor een glasvezelaansluiting is inmiddels gestart. Als 50% van de bewoners zich vóór 17 december 2018 aanmeldt, gaat de aanleg daadwerkelijk door.

Gedeputeerde Hans Teunissen: “De Provincie, gemeenten en belangenorganisaties vinden het belangrijk om glasvezelaansluitingen aan te leggen in het buitengebied van Limburg. Het is niet alleen beter voor het ondernemersklimaat, de werkgelegenheid en infrastructuur van het buitengebied. Ook zorgt glasvezel ervoor dat Limburg klaar is voor alle toekomstige digitale ontwikkelingen op het gebied van wonen, werken, studeren, veiligheid en zorg op afstand. Alle Limburgse inwoners en bedrijven moeten mee kunnen gaan met de steeds verdere digitalisering van onze samenleving.”

Vraagbundelingscampagne gestart

Op 16 oktober startte Glasvezel buitenaf haar campagne in Noordoost-Limburg. Dat betekent dat vanaf die datum de bewoners van ruim 2300 adressen in het buitengebied van de (gehele en/of gedeeltelijke) gemeenten Beesel, Bergen, Echt-Susteren, Roerdalen, Roermond Venlo zich kunnen aanmelden voor een glasvezelaansluiting én een abonnement kunnen gaan afsluiten. Als 50% van de bewoners dit vóór 17 december 2018 doet, wordt er glasvezel aangelegd in het gebied. Om bewoners te informeren over de aanleg, kosten, voorwaarden en planning organiseert ‘Glasvezel buitenaf’ vijf informatieavonden.

Samenwerking

Piet Grootenboer, directeur Glasvezel buitenaf: “Wij trekken als Glasvezel buitenaf met gemeenten en Provincie samen op. Deze aanpak is in Noordwest-Limburg al succesvol gebleken. Daar is de schop inmiddels in de grond gezet en de aanleg in volle gang. Dat willen wij ook voor inwoners in het buitengebied van Noordoost-Limburg realiseren en wij denken dat dit alleen mogelijk is als we samenwerken.”

Informatieavonden

Deze week ontvangen de bewoners in het betreffende buitengebied een uitnodigingsbrief voor de informatieavonden. Deze worden de komende maand georganiseerd in de verschillende gemeenten. Glasvezel buitenaf kiest ervoor om inwoners persoonlijk te informeren. Tijdens de informatieavonden zijn ook de dienstaanbieders aanwezig. Mensen die zich al willen oriënteren op glasvezelpakketten, kunnen bij hen terecht met vragen.

De informatieavonden vanuit Glasvezel buitenaf zijn als volgt ingepland:

  • Maandag 22 oktober in zalencentrum de Schakel, Broeklaan 2 in Reuver;
  • Donderdag 25 oktober in MFC de Buun, Kasteellaan 25 in Well;
  • Maandag 29 oktober in de Roerparel St. Odiliënberg, Schaapsweg 24 in Sint Odiliënberg;
  • Woensdag 31 oktober in MFC Siebengewald, Gaesdoncksestraat 2a-b in Siebengewald;
  • Donderdag 1 november in gemeenschapshuis Pastoorshof, Kapelstraat 19 in Lomm.

Alle avonden starten om 19.30 uur en eindigen rond 21.30 uur.

Glasvezel buitenaf

Glasvezel buitenaf legt grootschalige glasvezelnetwerken aan in Nederlandse plattelandsregio’s. Met 36 succesvolle glasvezelcampagnes in zeven provincies hebben al meer dan 125.000 huishoudens en bedrijven de beschikking over toegang tot snel internet via het glasvezelnetwerk. Meer informatie is beschikbaar op de website www.glasvezelbuitenaf.nl.