Van Stad tot Streek: Roermond

23 oktober 2018

“De Provincie investeert samen met Limburgse gemeenten en andere partijen in aantrekkelijke steden en centra voor de inwoners en bezoekers van Limburg. Zodat het leven in Limburg nog beter wordt. We laten dan ook graag zien wat er tot nu toe is bereikt”, zegt deputé Eric Geurts ( Stedelijke Ontwikkeling). Deze film gaat over Roermond; de stad die jaarlijks meer dan 10 miljoen bezoekers trekt.

In de video wordt de historische binnenstad van Roermond getoond, met haar mooie monumenten, prachtige pleinen en groot winkelaanbod en gezellige horeca. Daarnaast ondergaat de stad een eigentijdse facelift. Monumentale panden worden gerenoveerd. De pleinen vormen als het ware de oases tussen de drukke winkelstraten. De video laat zien dat er hard wordt gewerkt aan de bereikbaarheid van de stad. De Stationstunnel en het Stationsplein gaan op de schop en vormen straks een moderne stadspoort richting het centrum. Het centrum krijgt nieuwe levendigheid zonder de historie te vergeten. Een mooi voorbeeld van een combinatie van het heden en verleden wordt in de video getoond in een eigentijdse modezaak waar de historie van de stad zichtbaar gemaakt is. Door het leggen van mooie verbindingen tussen winkels, horeca en historie krijgt de stad een nog krachtigere uitstraling. In combinatie met de culturele parels van de stad, zoals het Cuypershuis, het Historiehuis aan de Neerstraat en de ECI-Cultuurfabriek heeft Roermond alles in huis om een eigentijdse stad te zijn.


Een en ander maakt deel uit van het beleid van de Provincie Limburg om de economische en sociale structuur van de Limburgse steden te verbeteren. De Provincie heeft voor deze ontwikkeling € 40 miljoen opzij gezet. De focus ligt op zowel economische) als op sociale structuurversterking, die er onder meer voor moeten zorgen dat inwoners van Limburg deelnemen aan het arbeidsproces en meer zorg voor elkaar en voor hun omgeving op zich nemen.
Provincie Limburg brengt met een aantal korte filmpjes in beeld hoe steden en gemeenten op dit moment in ontwikkeling zijn. Variërend van meer groen in de stad tot klassieke of monumentale gebouwen die een verrassende herbestemming krijgen; alles komt aan bod.

Blue Billywig video embed


Film