Website ArbeidsmarktInZicht gelanceerd

2 november 2018

De provincies Limburg en Brabant verenigd in het Brainport Network en zes regio’s in Zuidoost-Nederland lanceren vandaag een nieuwe website. De website ArbeidsmarktInZicht geeft inzicht in regionale arbeidsmarktontwikkelingen. Werkgevers, ondernemers, onderwijs en overheid kunnen met behulp van deze cijfers beter inspelen op de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt. Vandaag, 2 november, gaat de website www.arbeidsmarktinzicht.nl officieel live.

ArbeidsmarktInZicht is de vernieuwde versie van het arbeidsmarkt dashboard. Op ArbeidsmarktInZicht vind je informatie, nieuws en trends over de arbeidsmarkt. Data over arbeidsmarkt, onderwijs, economie en competenties zijn verzameld, gebundeld en met elkaar in verbinding gebracht. Met tekst en uitleg bij cijfers en grafieken geeft de vernieuwde website duiding aan de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt. Daarnaast is er een dashboard waarin informatie voor een eigen arbeidsmarktanalyse op maat geselecteerd kan worden. Het vernieuwde dashboard is sneller en gebruiksvriendelijker dan voorheen. Inloggen hoeft niet meer.

De basis van ArbeidsmarktInZicht is een unieke bundeling van realtime arbeidsmarktinformatie uit bronnen zoals CBS, UWV, SBB, LISA, ROA en Jobfeed en de mogelijkheid om daar gewenste arbeidsmarktinformatie uit te filteren. Het doel is het beschikbaar maken van actuele, transparante arbeidsmarktinformatie die binnen en tussen regio’s dialoog en samenwerking stimuleert.

Verantwoordelijk gedeputeerde Joost van den Akker:

Mooi dat verschillende data nu zo gecombineerd worden dat zij werkzoekenden en werkgevers beter inzicht geven in ontwikkelingen op de regionale arbeidsmarkt. Het levert een extra dienst die prima past binnen de steeds flexibeler wordende arbeidsmarkt.

De deelnemende partijen vinden transparante en begrijpelijke informatie over de arbeidsmarkt essentieel om in te kunnen spelen op bewegingen in de arbeidsmarkt. Gedeputeerde Joost van den Akker: "Accurate cijfers en actuele informatie zijn van belang om de situatie op de arbeidsmarkt goed in te kunnen schatten. Doordat iedere provincie ook zijn eigen editie heeft kunnen we de Limburgse ondernemers, werkgevers, overheden en het onderwijs voorzien van regionale informatie."

In 2015 zijn Provincie Limburg en Provincie Noord-Brabant in samenwerking met de arbeidsmarktregio’s van het Brainport Network gestart met het inzichtelijk maken van cijfers over de arbeidsmarkt. De samenwerking is inmiddels uitgebreid met de provincies Utrecht, Drenthe en Overijsel.