Tristan Canisius wint erelid-award van De Vereniging Limburg

30 november 2018

Met bijna 1.400 publiekstemmen is Tristan Canisius gekozen tot het Erelid van De Vereniging Limburg 2018. Dat werd bekend gemaakt tijdens het ‘Wij Zijn Limburg Festival’ in Heerlen. Hans Teunissen, gedeputeerde Sociale Agenda , overhandigde namens De Vereniging Limburg een award en een cadeaucheque voor een belevenis naar keuze. De andere finalisten van de publieksverkiezing waren Monique van Heesch-Webers uit Sittard en Puck en Juul Knols uit Maastricht.

Tristan Canisius (20) uit Brunssum verblijdt met zijn stichting Bloemenhart eenzame ouderen met een bloemetje. De stichting organiseert ook iedere tweede donderdag van de maand een middag voor de ouderen om gezellige dingen samen te doen onder het genot van een kopje koffie. “Ondanks dat hij uiteraard zijn eigen studie, werk en sociaal leven heeft, is hij altijd bezig om het andere mensen naar de zin te maken. De wereld heeft volgens mij te weinig mensen zoals hij”, zegt een van de aandragers over Tristan.

Vereniging Limburg

De Vereniging Limburg is een initiatief van de Provincie Limburg ter ondersteuning van de Sociale Agenda Limburg 2025. Gezondere en vitalere Limburgers is waar de vereniging voor gaat. Samen met haar partners heeft de vereniging al veel in beweging gezet op weg naar die trendbreuk in gezondheid en participatie. De Vereniging Limburg zet deze koers voort door te inspireren en verbindingen te leggen.

Wij zijn Limburg Festival

Tijdens het festival ‘Wij zijn Limburg’ kreeg talent dat zich inzet voor een vitaler en gezonder Limburg een podium. Bezoekers maakte kennis met de professionals, ondernemers en vrijwilligers achter de vele sociale initiatieven en de maatschappelijke organisaties in onze provincie. Zij zetten zich met hart en ziel in voor de hoofdthema’s van de Sociale Agenda: werk, leren, leiderschap, gezondheid, en wijken. Extra aandacht ging uit naar het jonge talent in onze provincie.