Jabeekerstraat dicht van maandag 26 november t/m vrijdag 14 december

23 november 2018

Op maandag 26 november gaat de nieuwe rotonde aan de N274 ter hoogte van Jabeekerstraat in de gemeente Schinveld open. Om de Jabeekerstraat aan te kunnen sluiten op deze nieuwe rotonde is het nodig de Jabeekerstraat af te sluiten. Daarom is de Jabeekerstraat vanaf maandag 26 november tot en met vrijdag 14 december dicht. Voor het verkeer geldt een omleidingsroute.

Gemotoriseerd verkeer
Het gemotoriseerde verkeer met bestemming Schinveld wordt vanaf de N274 via de Brunssummerstraat geleid.

Fietsverkeer
Voor het fietsverkeer worden ook omleidingsroutes ingesteld. Gedurende de periode van afsluiting veranderen deze omleidingsroutes. De omleidingsroutes worden met borden aangegeven.

Maandag 26 november t/m zondag 2 december 2018 > Jabeekerstraat afgesloten
• Fietsverkeer van en naar Duitsland wordt over de Jabeekerstraat via Schinveld geleid. Fietsers kunnen de N274 oversteken bij een oversteekpunt met verkeerslichten.
• Fietsers uit Jabeek kunnen parallel aan de N274 over de Echterbaan richting Brunssum fietsen. Of oversteken bij het oversteekpunt en vervolgens richting Schinveld fietsen.

Maandag 3 december t/m zondag 16 december 2018 > Jabeekerstraat afgesloten
Fietsers van Duitsland naar Schinveld/Brunssum en terug kunnen oversteken bij een oversteekpunt met verkeerslichten. Ze kunnen vervolgens parallel aan de N274 over de Echterbaan fietsen en via het tunneltje naar de Merkelbeekerstraat, van en naar Schinveld. Of via de Leuperweg en de Echterbaan van en naar Brunssum.

Maandag 17 december tot aan ingebruikname fietsbrug (naar verwachting Februari 2019)
• Fietsers van Duitsland naar Schinveld en terug kunnen oversteken bij het oversteekpunt met verkeerslichten en via de Jabeekerstraat naar de plaats van bestemming fietsen.
• Fietsverkeer van Brunssum naar Duitsland en terug kan via het fietspad naast de N274 achter het Esso tankstation door naar de Brunssummerstraat > Ter Hallen > Jabeekerstraat hun eindbestemming bereiken.
• Fietsers uit Jabeek richting Schinveld kunnen oversteken bij het oversteekpunt met waarschuwingslicht en over de Jabeekerstraat naar Schinveld fietsen.
• Fietsers uit Jabeek richting Brunssum kunnen parallel aan de N274 fietsen en via de Leuperweg en de Echterbaan hun plaats van bestemming bereiken.

Wanneer het hele project reconstructie N274 klaar is, kunnen verkeersdeelnemers via de twee turborotondes gemakkelijk en snel hun weg vinden. Bij een turborotonde kiest de weggebruiker namelijk al vóór de rotonde de richting. Dit zorgt voor een snelle afwikkeling van het verkeer.