Gastvrij Limburg in de kijker – Van student tot professional

7 november 2018

Toerisme is een van de belangrijkste economische sectoren in Limburg. Heel wat mensen werken daar hard aan mee. Die krachten zetten we graag in de kijker met de videoreeks ‘Gastvrij Limburg in de kijker’. Deze maand leggen we de focus op opleidingen voor de toeristische sector. De belangrijkste factor in het toerisme zijn de mensen. Goede opleidingen zijn van groot belang om de toeristische sector van Limburg competitief te houden.

Visitekaartje

De ondernemers en het personeel die onze gasten gastvrij ontvangen, vormen het visitekaartje van Limburg. Het onderwijs is een goede manier om studenten klaar te stomen voor de toeristische sector. De brug tussen het onderwijs en de praktijk is de stage. Via de stage maken de studenten aan het begin van hun opleiding kennis met de praktijk. Zo is er bijvoorbeeld Foodlab Limburg: een samenwerking tussen scholen en bedrijven op het gebied van de horecaopleidingen. Ook diverse andere toeristische bedrijven in Limburg bieden stageplekken aan voor studenten van toerisme, leisure en travel opleidingen.

Nieuwe generatie professionals

Via nauwe samenwerking, vernieuwende vormen van onderwijs en ruimte voor innovatie en experiment worden studenten opgeleid tot echte vakmensen voor de toeristisch-recreatieve sector.
Met een combinatie van hoogwaardige opleidingen en een gedegen training on the job maakt Limburg zich klaar voor een nieuwe generatie professionals.