Van stad tot streek: Limburgse steden in beeld

29 mei 2018

Provincie Limburg brengt met negen korte filmpjes in beeld hoe steden en gemeenten op dit moment in ontwikkeling zijn. Variërend van meer groen in de stad tot klassieke of monumentale gebouwen die een verrassende herbestemming krijgen; alles komt aan bod.
“De Provincie investeert samen met Limburgse gemeenten en andere partijen in aantrekkelijke steden en centra voor de inwoners en bezoekers van Limburg. Zodat het leven in Limburg nog beter wordt. We laten dan ook graag zien wat er tot nu toe is bereikt.”, zegt gedeputeerde Eric Geurts, verantwoordelijk voor Stedelijke Ontwikkeling.

De eerste film gaat over de Limburgse hoofdstad Maastricht waar al flink is en nog wordt geïnvesteerd in de zogeheten Groene Loper (voorheen snelweg A2), de nieuwe stadswijk Belvedère/Sphinx-kwartier en congrescentrum MECC.

De totale investering hiervan bedraagt ruim € 100 miljoen. De Provincie draagt hier bijna € 15 miljoen aan bij. Deze video is eind van deze maand al te zien via onder meer facebook van de Provincie en de gemeente Maastricht. Daarna worden enkele video’s gemaakt in diverse steden, zoals Sittard en Roermond. Ook deze films zijn dit jaar te zien via social media zoals facebook. Een en ander maakt deel uit van het beleid van de Provincie om de economische en sociale structuur van de Limburgse steden te verbeteren. Provincie heeft voor deze ontwikkeling € 40 miljoen opzij gezet.

Provincie Limburg legt de focus in deze coalitieperiode op zowel economische structuurversterking (bevordering van een kenniseconomie via campussen, kennisas, investeringen in MKB) als op sociale structuurversterking, die er onder meer voor moeten zorgen dat inwoners van Limburg deelnemen aan het arbeidsproces en meer zorg voor elkaar en voor hun omgeving op zich nemen. De vier steden Maastricht, Sittard, Heerlen en Venlo zijn uitgekozen vanwege inwoneraantallen en de sociale en economische betekenis mede vanwege hun ligging ten opzichte van de Limburgse campussen.