Gastvrije gesprekken met hoofdletter G

31 mei 2018

De toeristische sector in Limburg genereert ieder jaar 4 miljard euro omzet. Bezoekers komen graag naar Limburg. Maar wil je aan de top blijven, moet je blijven investeren in kwaliteit. Heel wat mensen werken daar hard aan mee. Die krachten zetten we graag in de kijker met de videoreeks ‘Gastvrij Limburg in de kijker’.

Deze maand ligt de focus op Gastvrije gesprekken, die onder meer worden gevoerd door gedeputeerde Eric Geurts. Als bestuurder van de Provincie Limburg spreekt hij met veel verschillende partijen.

Samen kunnen we meer!

De provincie werkt samen met verschillende partners, waaronder ondernemers, VVV’s en gemeenten. De Provincie luistert naar wat de sector nodig heeft en vertaalt dit in beleid. Bijvoorbeeld door ondernemers te helpen bij het opstellen van een marketingplan, door onderzoek te voeren, door subsidies te geven of te adviseren. Zo helpt de Provincie om toeristische ondernemingen klaar te stomen voor de toekomst.

1,1 miljoen ambassadeurs

Toerisme moet tegelijk een plezier zijn voor de hele provincie. De balans tussen ondernemers, inwoners en het landschap is erg belangrijk. Daarom luistert de provincie ook naar inwoners. Het is belangrijk dat de 1,1 miljoen Limburgers achter het toeristisch product staan en ambassadeurs zijn van Limburg.