Toerisme ondernemers benutten subsidies Provincie

8 maart 2018

Al vijftig Limburgse toerismeondernemers hebben een subsidie van maximaal € 2500,- van de Provincie Limburg gekregen om het ondernemerschap naar een hoger niveau te tillen.

Een van hen is Wil Bekker van het BloteVoetenPark in Brunssum. ,,Hij is een goed voorbeeld van een initiatiefrijke, professionele, ondernemer met een bedrijf dat in tien jaar tijd geleidelijk is gegroeid van 3.000 naar meer dan 40.000 bezoekers per jaar,” zegt toerisme gedeputeerde Eric Geurts.

Toekomstvast

Omdat Bekker bezig blijft met de verdere ontwikkeling van het bedrijf heeft hij de voucher gekregen. Onder meer voor het opstellen van een marketingplan. Zijn doel is om nog meer bezoekers te trekken, bijvoorbeeld in de daluren of door de inzet van arrangementen.

De Provincie Limburg vindt een krachtig ondernemerschap essentieel om de toeristische sector verder te laten groeien. Daarom is het Actieplan Ondernemerschap ontwikkeld, dat zich richt op het creëren van een sterke, gastvrije sector.

De subsidies kunnen onder meer gebruikt worden voor het volgen van een coachings-/ of begeleidingstraject of voor het volgen van een cursus om meer inzicht te krijgen in kansrijke toekomstige ontwikkeling van de onderneming. Ook kan het geld worden gebruikt voor het opstellen van een ondernemings-, investerings- of marketingplan.

Wil Bekker voegt toe: “Om verder te groeien kan ik niet achterblijven met bijvoorbeeld online marketing. Iets waarvoor ik niet direct de expertise in huis heb. Ik ben dan ook blij met de subsidie van de Provincie die mij helpt om toekomstvast te blijven.”


Angela en Wil Bekker van het Blotevoetenpark met gedeputeerde Eric Geurts

Angela en Wil Bekker van het BloteVoetenPark ontvingen subsidie vanuit Versterken Toeristisch Ondernemerschap.

Gastvrij Limburg in de kijker

Toerisme is een van de belangrijkste economische sectoren in Limburg. Elke dag werken zo’n 40.000 mensen daar hard aan mee. Die krachten worden in de kijker gezet met de videoreeks ‘Gastvrij Limburg in de kijker’. Elke maand ligt de focus op een ander thema.

Subsidie

Ook interesse in het versterken van de toeristische sector?