Herinrichting Hoofdstraat - Eperweg tussen Epen en Mechelen

1 maart 2018

De tweede fase van de het project ‘Herinrichting Hoofdstraat – Eperweg’ gaat binnenkort van start. Om de plannen toe te lichten aan de partijen die betrokken zijn bij de herinrichting organiseerde de gemeente Gulpen-Wittem op donderdagmiddag 1 maart 2018 een startbijeenkomst. Wethouder Piet Franssen van de gemeente Gulpen-Wittem en gedeputeerde Eric Geurts van de Provincie Limburg onthulden een projectbord ter aankondiging van de start van het project.

Dit project is het vervolg op de realisatie van vrijliggende fietspaden tussen Epen en Mechelen. De herinrichting van de Hoofdstraat - Eperweg die nu op het programma staat voorziet in het verder vergroten van de verkeersveiligheid voor kwetsbare verkeersdeelnemers zoals fietsers en voetgangers.

Herinrichting

De herinrichting bestaat onder meer uit het aanleggen van rode fietsstroken op de rijbaan, het terugdringen van de rijsnelheid door het toepassen van trottoirbanden, het aanleggen van verhoogde trottoirs voor voetgangers en het verbeteren van de toegankelijkheid van bushaltes.

Kosten

De totale kosten van het project zijn geraamd op circa € 390.000,-. De bijdrage van de Provincie Limburg bedraagt  € 140.000,-. De gemeente Gulpen-Wittem financiert €250.000,-.

Dit is een persbericht van de gemeente Gulpen-Wittem, met medewerking van de Provincie Limburg.