College van GS betuigt respect aan Gedeputeerde Twan Beurskens

6 maart 2018

Het College van Gedeputeerde Staten heeft met veel respect kennis genomen van de benoeming van gedeputeerde Twan Beurskens van Economie en Kennisinfrastructuur  tot gemeentesecretaris van de gemeente Venlo. Gouverneur Theo Bovens spreekt namens het College van “een verrassende benoeming”. “Dit is een aderlating voor de Provincie, maar heel goed nieuws voor Venlo. En we zijn blij dat Twan Beurskens behouden blijft voor Limburg.”

Twan Beurskens is sinds 12 oktober 2012 lid van van het college van Gedeputeerde Staten in de Provincie Limburg namens de VVD-fractie in Provinciale Staten. Hij kent veel wapenfeiten als gedeputeerde. Samen met partners uit bedrijfsleven en onderwijs is gedeputeerde Beurskens bestuurlijk de kartrekker van de Brightlands campussen in Limburg in Sittard-Geleen, Maastricht, Heerlen en Venlo, die Limburg transformeren naar een kenniseconomie.

Daarnaast is hij samen met de gemeente Sittard-Geleen intensief bezig met het verder verankeren van autofabriek VDL Nedcar in Limburg. Zijn inspanningen voor de maakindustrie hebben duizenden nieuwe arbeidsplaatsen opgeleverd in deze provincie.

Voorts heeft hij de acquisitiekracht van Limburg versterkt door de werving van nieuwe bedrijven door Provincie, de grote Limburgse gemeenten en die van LIOF te bundelen. Hierdoor staat Limburg al enkele jaren in de top drie qua buitenlandse investeringen en grondverkoop aan bedrijven.

Niet in de laatste plaats heeft gedeputeerde Beurskens voorts met volle overtuiging het Limburgs Parlement ervan overtuigd om de luchthaven Maastricht Aachen Airport voor Limburg en verre omgeving te behouden en heeft hij daarmee veel werkgelegenheid in deze provincie veiliggesteld.

Gouverneur Theo Bovens: “Sinds 2012 is Twan Beurskens uitgegroeid tot een vaste waarde binnen het college en een bijzonder betrouwbare en gedegen gedeputeerde. Hij is mede-architect van de huidige economische voorspoed in deze provincie. Het College van Gedeputeerde Staten wenst hem zeer veel succes toe in zijn nieuwe baan.”