Ton voor mobiele kogelvangers

19 juni 2018

De Provincie Limburg draagt € 100.000,- bij aan de Oud Limburgse Schutterfederatie voor de aanschaf van 20 nieuwe mobiele kogelvangers. Hiermee wordt de schutterstraditie gehandhaafd en blijft het folklore in het Limburgs landschap voortbestaan.

Schietwedstrijden zijn een onlosmakelijk onderdeel van de traditionele schuttersfeesten. Bij het traditioneel schieten dient een ‘kogelvanger’ of ‘ricochetvanger’ (hierna: kogelvanger) te worden toegepast. Een kogelvanger is een voorziening, waarmee alle afgeschoten kogels dienen te worden opgevangen. Mobiele kogelvangers zijn een structurele oplossing voor de schutterijen die hun bondsfeesten organiseren en voor deze evenementen moeten woekeren met hun schootsveld en de raapverplichting voor het verwijderen van de kogels uit de bodem. Gedeputeerde Eric Geurts (Schutterijwezen) laat weten:

“Het gaat hier om een innovatie die het organiseren van succesvolle evenementen kansrijker maakt.  Schutterijen dragen bij aan de Limburgse folklore en dat koestert de Provincie Limburg.”


Schutterij

064 ols