Upgrade voor BMX-baan Landgraaf

20 juli 2018

De Provincie Limburg draagt bij aan de renovatie en opwaardering van de BMX-baan op park Strijthagen in Landgraaf. Daardoor kan de BMX-sport (fietscross) op die plek veilig en op niveau worden beoefend.

Verbeteringen

Van het noodzakelijke renovatiebedrag van ruim 160.000 euro neemt de Provincie Limburg 90.000 euro voor haar rekening en draagt de gemeente Landgraaf zorg voor het resterende bedrag. Met de investering kunnen verbeteringen worden doorgevoerd, waaronder de renovatie en ophoging van de baan, het aanpassen van de startheuvel en het verstevigen van de publieksafrastering met staafmatten.

Limburgs Wielerplan

De investering in de BMX-baan sluit inhoudelijk aan bij de ambities en uitgangspunten van het Limburgs Wielerplan 2015-2020. De BMX-sport is populair onder jongeren. Vanuit die discipline maken jeugdige beoefenaars vaak de overstap naar wielerdisciplines zoals veldrijden of mountainbiken. De BMX-sport is een Olympische sport sinds 2008.

Gezondheid

Wethouder Freed Janssen (Sport) van de gemeente Landgraaf is blij met de bijdrage van de Provincie Limburg:

Hierdoor wordt onze BMX-baan helemaal up-to-date. Mooi om te zien dat wielerprovincie Limburg en wielergemeente Landgraaf hierin samen optrekken. Dat is niet alleen belangrijk voor de sportieve talentontwikkeling in de wielersport, maar ook omdat sporten bijdraagt aan de gezondheid.