50-plussers aan de slag

11 juli 2018

Op dinsdag 10 juli hebben KBO Limburg en InMenz in het Gouvernement aan de Maas officieel het startsein gegeven voor hun gezamenlijke project ‘Kansen voor 50-plussers op de arbeidsmarkt’. De economie trekt aan en er dreigt een tekort aan arbeidskrachten. Toch is er nog een flinke groep mensen die staat te popelen om mee te doen: 50-plussers. Mensen die veel in huis hebben aan ervaring, inzicht en motivatie. Toch blijkt het voor deze groep vaak lastig om op die toch krappe arbeidsmarkt een plek te vinden. KBO Limburg en coöperatie InMenz slaan de handen in elkaar om ook 50-plussers kansen te bieden op de arbeidsmarkt.

InMenz is een coöperatie die mensen begeleidt bij het vinden van werk. Vooral mensen die daar wel wat hulp bij kunnen gebruiken. Voor Paul Willemse van InMenz is leeftijd geen beperkende factor. ‘Bij InMenz gaan we altijd uit van competenties. Via een uitgebreide intake kijken we waar iemand goed in is. Uiteindelijk is dat veel belangrijker dan leeftijd, opleiding of ervaring. Een mooi voorbeeld is een man van 60 die hoofd was van een facilitaire afdeling in de gezondheidszorg. Door zijn jarenlange ervaring had hij een goed inzicht in het gedrag van mensen en daar ook door gefascineerd. Nu werkt hij als loopbaanbegeleider.’

De samenwerking tussen KBO Limburg en InMenz krijgt stap voor stap vorm.  KBO Limburg gaat op zoek naar 50-plussers die aan de slag willen. De organisatie doet dit door de dienstverlening van InMenz voor 50-plussers onder de aandacht brengen van de leden, en via hen ook mogelijk hun 50-plus-kinderen. Voor KBO Limburg biedt dit een nieuwe mogelijkheid om actief op te zoek gaan naar jonge senioren die zich bij de KBO willen aansluiten. Gedeputeerde Marleen van Rijnsbergen (Werk en Welzijn) draaft de samenwerking een warm hart toe:

Kansen voor iedereen, daar gaat het om. Met een goede samenwerking zoals deze bereiken we in Limburg méér!


DSC03083 kopie

Om de juiste focus te leggen op 50-plussers kreeg gedeputeerde Marleen van Rijnsbergen een verrekijker aangeboden van InMenz-bestuurder Paul Willemse (Foto: KBO Limburg)