Winnaars Zoover Awards voor accommodaties 2017 bekend

10 januari 2018

Op woensdag 10 januari 2018 zijn in de Jaarbeurs in Utrecht de Zoover Awards voor accommodaties uitgereikt. Appartement Wellness Parklaan in Landgraaf en Hotel SlenakerHof in Slenaken zijn de best gewaardeerde accommodaties in Limburg. De accommodaties met de hoogste gemiddelde reviewcijfers in 2017 mochten een Gouden award in ontvangst nemen. In totaal hebben meer dan 28.000 accommodatiehouders in zeven verschillende accommodatietypen gestreden om de felbegeerde prijs.

De awards zijn een erkenning van Nederlandse vakantiegangers die in 2017 een review hebben achtergelaten op Zoover. In 2017 zijn in totaal 255.768 reviews geschreven door reizigers die hun ervaringen hebben gedeeld om anderen te helpen bij het vinden van de perfecte vakantie. Provinciaal gedeputeerde Eric Geurts (Toerisme en Recreatie) is trots op het feit dat de accommodaties in Landgraaf en Slenaken zo hoog scoren onder bezoekers. “Deze ondernemers hebben gastvrijheid hoog in het vaandel en volgens de bezoekers maken zij elke vakantie - lang of kort - tot een topbeleving. Chapeau voor de wijze waarop zij dat doen.”

Ook Zoover Award voor Nederlandse regio’s

Dit jaar is er een nieuwe award uitgereikt: de Zoover Award Regiowinnaar. De best scorende accommodaties in een regio ontvangen een Zoover Award. De regio’s bestaan uit de twaalf Nederlandse provincies en de Nederlandse Waddeneilanden. In elke regio is er een winnaar in de categorie klein (minimaal 30 reviews) en groot (minimaal 50 reviews). Appartement Wellness Parklaan is de Limburgse winnaar in de categorie klein; Hotel SlenakerHof heeft de hoogste reviewcijfers in de categorie groot. De regiowinnaars waren bij de feestelijke uitreiking uitgenodigd om de award in ontvangst te nemen.

Gouden of Oranje Zoover Award

Alle accommodaties die een 9 of hoger scoren ontvangen een Gouden Zoover Award. De accommodaties die een 8 – 8,9 scoren krijgen een Oranje Zoover Award. Voor de awardshow die plaatsvond tijdens de Vakantiebeurs was de top tien van elk accommodatietype aanwezig om de award in ontvangst te nemen.

Over de Zoover Awards

De Zoover Awards zijn jaarlijks terugkerende publieksprijzen in de branche. De awards geven sinds een aantal jaren erkenning aan de best gewaardeerde reisorganisaties en accommodaties. Door waarderingscijfers toe te kennen aan de gezichtsbepalende organisaties en accommodaties bepaalt de consument wie er wint.