Presentatie 13e kunstposter Vastelaovend in Limburg

18 januari 2018

Ook benieuwd naar de nieuwe provinciale carnavalsposter? Op dinsdag 23 januari wordt het ontwerp voor de nieuwe poster onthuld. Het is al weer de dertiende in rij. Maar welke Limburgse kunstenaar heeft ‘m dit jaar gemaakt? Dat is de grote vraag, maar blijft vooralsnog geheim.

Cultuur-gedeputeerde Ger Koopmans onthult het nieuwe kunstwerk op dinsdag 23 januari en weten we meteen ook wie de kunstenaar is.  Dan zijn ook 100.000 in groot posterformaat van 50x70 centimeter gedrukt. De verspreiding van die posters vindt als vanouds plaats via de uitgiftepunten van Dagblad de Limburger en in het Gouvernement in Maastricht op vertoon van een speciale bon uit de Limburgse krant. Naar verluidt wordt het wederom een prachtig exemplaar, een collectors item.

De jaarlijks provinciale carnavalsposter is een initiatief van de Sjeng Kraft Kompenei, Dagblad de Limburger en de Provincie Limburg. Voor wie alle voorafgaande carnavalsposters nog eens wil zien is er goed nieuws. De originele ontwerpen van deze posters zijn op dit moment tot en met 8 februari te bewonderen in een tijdelijke locatie van het Museum van Bommel van Dam in de Nieuwstraat 40 in Venlo. De toegang tot de expositie is gratis.