Aanmelden activiteiten erfgoedfestival 2018 is mogelijk tot 1 maart

9 februari 2018

Over Grenzen van Limburg

De provincie steunt het erfgoedfestival ‘Over Grenzen’ door aan te haken met een Limburgse editie ‘Over Grenzen van Limburg’. Het festival belicht de vele facetten van grenzen in een publieksgericht programma vol met activiteiten. Het loopt van 23 mei t/m 22 juli 2018. Cultuur- en erfgoedorganisaties kunnen gratis meedoen door op eigen wijze een grensverhaal te vertellen.

Gedeputeerde Hans Teunissen is nauw betrokken bij het erfgoedfestival: “Limburg is een echte grensprovincie. Ik vind het belangrijk dat we het Limburgse verhaal blijven vertellen en doorgeven aan volgende generaties”.

Letterlijk de grens over

Het erfgoedfestival gaat letterlijk grenzen over. Ook in Gelderland en in Duitsland zijn veel activiteiten om het verhaal van het voormalige hertogdom Gelre te vertellen. De festivalorganisatie organiseert een aantal rode draden waar deelnemers op kunnen aanhaken. Denk hierbij aan theatervoorstellingen op historische grenslocaties, exposites in de vier kerken van de vroegere kwartieren van het hertogdom Gelre waaronder Roermond,  een beeldproject ‘Gelderlanders over Grenzen’, een fietsroute langs de hele grens en een game ‘RoMeincraft’ over de Romeinse limes. Op erfgoedfestival.nl vindt u alle informatie, nieuws en verhalen.

Activiteiten stromen binnen

Het thema grenzen slaat aan! Er zijn in korte tijd al veel activiteiten aangemeld. Zo zijn er fiets- en wandelroutes om spoorstad Gennep opnieuw te beleven, een kabinettentoonstelling in het Limburgs Museum in Venlo en organiseert het Cuypershuis in Roermond het Cuypersweekend om architect Pierre Cuypers te eren. Bekijk hier de festivalagenda om inspiratie op te doen.

Meedoen en aanmelden

Een activiteit aanmelden kan via het online aanmeldformulier. Doe dit voor 1 maart, dan gaat uw activiteit nog mee in de gedrukte media van het festival, zoals het programmaboekje. Nog vragen? Stuur uw mail naar info@erfgoedfestival.nl. Meer informatie vindt u op erfgoedfestival.nl.

HansTeunissen toespraak Over grenzen van Limburg
Gedeputeerde Hans Theunissen tijdens toespraak 'Over Grenzen van Limburg'