Glasvezel buitenaf gaat glasvezel aanleggen in buitengebied Noordoost-Limburg

19 december 2018

Het buitengebied Noordoost-Limburg bestaande uit de gemeenten Bergen, Beesel, Venlo, Roermond, Roerdalen, en Echt-Susteren krijgt glasvezel! Woensdagmiddag werd in Bergen het eindpercentage bekendgemaakt in het bijzijn van de ambassadeurs, lokale verkopers en wethouder Antoon Splinter van de gemeente Bergen. 51,1% van de inwoners heeft een glasvezelabonnement afgesloten. Hiermee is voldaan aan de belangrijkste voorwaarde van Glasvezel buitenaf, minimale deelname van 50%, om een glasvezelnetwerk aan te kunnen leggen. Goed nieuws dus voor de inwoners van het buitengebied van Noordoost-Limburg.

Gedeputeerde Hans Teunissen onderschrijft het belang van breedband: “Geweldig nieuws! Dit is een prachtig resultaat. Vooral voor de bewoners en bedrijven in het buitengebied. Zij zijn de grote winnaars. Door te kiezen voor snel internet zijn ze optimaal voorbereid op alle toekomstige digitale ontwikkelingen op het gebied van wonen, werken, studeren, veiligheid en zorg op afstand. Juist nu de Limburgse samenleving verder digitaliseert, wordt snel internet steeds belangrijker voor de leefbaarheid en bedrijvigheid van het buitengebied. Graag wil ik alle partners, de gemeenten, Glasvezel buitenaf, de belangenorganisaties MKB-Limburg, LLTB, LWV en VKKL en natuurlijk de ambassadeurs, bedanken en feliciteren met het bereiken van deze mijlpaal.”


Piet Grootenboer, directeur Glasvezel buitenaf, benadrukt de geweldige inzet: “Een geweldig resultaat dat de vraag naar een goede internetverbinding benadrukt en de inzet van de gemeenten,
ambassadeurs, lokale verkopers en inwoners weerspiegelt. Want wat is er veel werk verzet. Iedereen heeft zich volop ingezet, en met succes! Door het enthousiasme in het gebied komt er glasvezel in het buitengebied.”

Blij voor de inwoners van ons buitengebied

Ook de betrokken wethouders zijn blij dat de aanleg van glasvezel is zeker gesteld. En dit vooral dankzij de inzet van de inwoners. Er is enorm veel werk verzet door de vrijwilligers in het gebied. Er zijn veel lokale avonden georganiseerd door ambassadeurs en lokale verkopers. De saamhorigheid is groot en dat wordt nu beloond. Er komt glasvezel en dat is voor de ontwikkeling van het buitengebied zo ontzettend belangrijk. De inwoners hebben zich gerealiseerd dat het nu of nooit was.

Bijzonder

Marc Crans, projectmanager Noordoost-Limburg: ‘’Bijzonder om te zien in dit project ten opzichte van de ander projecten van Glasvezel buitenaf, is het aantal inschrijven dat nu nog steeds bovengemiddeld toeneemt. Een aanzienlijk gedeelte van de bewoners koos tijdens de inschrijfperiode voor de eenmalige afkoop van de vastrechtvergoeding van € 2.200,-. Zonder de pro-activiteit van de provincie, gemeenten, resellers, en met name de ambassadeurs was het project niet zo succesvol geweest. Hiervoor dank aan allen.’’

Aanmelden zonder aansluitkosten

“Door een relatief korte campagneperiode en door ontwikkelingen met een andere partij in het gebied, is er veel verwarring bij de bewoners ontstaan. Hierdoor heeft niet iedereen een weloverwogen keuze kunnen maken. Omdat wij nu nog steeds veel vraag krijgen van bewoners die zich toch nog graag willen aanmelden, bieden wij tot 1 februari 2019 de mogelijkheid om zich alsnog aan te melden zonder aansluitkosten van minimaal € 995,- extra”, aldus Marc Crans.

De aanleg

Naar verwachting start Glasvezel buitenaf in het derde kwartaal van 2019 met de voorbereidingen voor de aanleg van het glasvezelnetwerk in het buitengebied. Als alles volgens planning verloopt zullen de eerste bewoners medio kwartaal 4 van 2019 gebruik kunnen maken van de diensten. Meer informatie is beschikbaar op de website www.glasvezelbuitenaf.nl.