Gastvrij Limburg in de kijker – Versterk je onderneming

5 december 2018

Toerisme is een van de belangrijkste economische sectoren in Limburg. Heel wat mensen werken daar hard aan mee. Die krachten zetten we graag in de kijker met de videoreeks ‘Gastvrij Limburg in de kijker’. Deze maand leggen we de focus op ondernemers. Onze Limburgse ondernemers blijven innoveren. En dat is belangrijk!

Innoveren

Alleen als ondernemers vooruitkijken, blijven bedrijven floreren en kan de Limburgse sector aan de top blijven. Vooral kleinere ondernemingen beschikken vaak over te weinig tijd en kennis om de ontwikkeling van hun bedrijf zelfstandig vorm te geven. Voor kleine en grote toeristische ondernemingen biedt de Provincie Limburg een helpende hand. Via het Actieplan Versterken Ondernemerschap kunnen toerisme-ondernemers een subsidie aanvragen. Daarmee kunnen ze bijvoorbeeld marketing- of ondernemingsplannen ontwikkelen. Inmiddels zijn er al meer dan 100 subsidies uitgereikt. Een subsidie om nieuwe kennis en ontwikkeling zelfstandig vorm te geven om klaar te zijn voor de toekomst. Kijk voor meer informatie over de mogelijkheden op https://www.limburg.nl/subsidies

Kenniscommunities

Daarnaast daagt de Provincie ondernemers uit om samen te werken in kenniscommunities en daarin vervolgens onderling kennis en inspiratie over de markt en ondernemerschap te delen. Want onderlinge kennisdeling is essentieel om toeristische ondernemingen ook in de toekomst te laten floreren. Het Leisure Lab Limburg is zo’n voorbeeld.