Provinciale Erepenning voor scheidend gedeputeerde Twan Beurskens

19 april 2018

Gouverneur Theo Bovens heeft vandaag de Provinciale Erepenning aan de heer Twan Beurskens overhandigd in verband met zijn afscheid als lid van Gedeputeerde Staten van Limburg.

De heer Beurskens krijgt deze provinciale onderscheiding uit waardering voor het belangrijke werk ten dienste van de Provincie Limburg.

,,Toen hij in oktober 2012 aantrad als deputé was het niet alleen herfst qua jaargetijde; maar ook qua economie,“ zei gouverneur Bovens. ,,Nu hij vertrekt is het overduidelijk voorjaar. Niet alleen qua temperaturen maar ook qua cijfers. De Limburgse economie groeit sneller dan het landelijk gemiddelde en onze werkeloosheid keldert ook sneller. We staan nu in de top drie van de meest innovatieve provincies van het land”.

Twan Beurskens is sinds oktober 2012 gedeputeerde. In de coalitieperiode 2012-2015 was hij onder meer verantwoordelijk voor de portefeuille Economische Zaken en Grondbedrijf. Vanaf 2015 heeft hij Economie en Kennisinfrastructuur in zijn portefeuille. In de afgelopen ruim vijf jaar heeft de heer Beurskens een belangrijke bijdrage geleverd aan het versterken van de economie en de werkgelegenheid in Limburg. De ontwikkeling van de Brightlands Campussen, Maastricht Aachen Airport, het vestigingsklimaat in Limburg en de acquisitie van nieuwe bedrijven zijn daar voorbeelden van.

De heer Beurskens is door het college van burgemeester en wethouders van Venlo benoemd tot gemeentesecretaris in Venlo.


Twan Beurskens ontvangt onderscheiding van gouverneur Bovens

Twan Beurskens ontvangt provinciale erepenning uit handen van gouverneur Theo Bovens.