Oproep! Praat mee over de toekomst van toeristisch-recreatief Limburg

10 april 2018

De Provincie Limburg vindt het belangrijk om haar inwoners te betrekken bij zaken zoals veranderingen in het landschap, fietspaden, toekomstvastheid van de toeristische sector en toeristische druk. Daarom worden vier werksessies georganiseerd, twee in Noord- en twee in Zuid-Limburg, om met inwoners van Limburg te praten over de toekomst van het toerisme en de recreatie in onze provincie. We nodigen u van harte uit om deel te nemen aan een van de werksessies.

Inwoners zijn belangrijke ambassadeurs

Toerisme en recreatie is bij uitstek een sector die gemaakt wordt voor en door mensen. Een deel van de gastvrijheid wordt bepaald door de inwoners, die stuk voor stuk ambassadeurs van Limburg zijn. De toeristische sector vormt een belangrijke pijler van de economie in Limburg, de sector behoort tot het ‘DNA van Limburg’. Dit levert Limburg economische groei en werkgelegenheid op. Al jarenlang zit Limburg in de kopgroep van toeristisch Nederland, maar daar lijkt een kentering in te komen; onze voorsprong slinkt. Landelijke ontwikkelingen laten een sterkere groei zien dan die van ons. Om onze koppositie te behouden in een markt die voortdurend en snel evolueert en die steeds internationaler en concurrerender wordt is het van belang te weten hoe inwoners naar het toerisme kijken.

Welke trends en ontwikkelingen ziet u?

Tijdens de werksessies wordt stilgestaan bij een aantal vragen, zoals “Ziet u dat er bijvoorbeeld meer recreatieparken in onze Provincie komen? Of grote attracties? Of zijn er steeds meer fietsroutes om alle soorten fietsers meer aanbod en ruimte te bieden? Zijn er misschien steeds meer Belgen hier op bezoek? Of juist Duitsers? Welke gevolgen ziet u voor uw omgeving??”. Welke thema’s zijn onderwerp van gesprek in uw omgeving? Bijvoorbeeld veranderingen in het landschap. En wat zijn de belangrijkste onzekerheden om rekening mee te houden? De uitkomst van de werksessies is een aantal verschillende toekomstbeelden. Scenario’s van hoe toeristisch-recreatief Limburg eruit kan zien in het jaar 2030. De Provincie wilt hiermee inzicht krijgen in de kansen en uitdagingen die er zijn voor deze sector om op tijd de juiste acties te kunnen ondernemen.


Waar en wanneer zijn de bijeenkomsten?

De bijeenkomsten vinden plaats op verschillende locaties van17.30 uur tot uiterlijk 20.30 uur.
• Maandag 16 april – regio Parkstad.
Locatie: “Snowworld” Landgraaf (Witte Wereld 1, 6372 VG, Landgraaf)
• Maandag 23 april – regio Midden-Limburg.
Locatie: “ECI Cultuurfabriek” te Roermond (ECI 13, 6041 MA, Roermond)
• Dinsdag 24 april – regio Noord-Limburg
Locatie: “Limburgs Museum” te Venlo (Keulsepoort 5, 5911 BX, Venlo)
• Woensdag 25 april – regio Maastricht-Heuvelland.
Locatie: “Hotelschool Maastricht”(Bethlehemweg 2, 6222 BM, Maastricht)

Aanmelden

Via deze link kunt u zich aanmelden voor de werksessies:

https://formulieren.limburg.nl/provincielimburg/bewoners_bijeenkomsten 
De werksessies worden begeleid door medewerkers van NHL Stenden Hogeschool / European Tourism Futures Institute (ETFI – www.etfi.eu)