Jan Janssen, Joop Zoetemelk en Jan Krekels benoemd tot ere-ambassadeur op het gebied van sport

14 april 2018

Gouverneur Theo Bovens benoemde op 14 april 2018, na afloop van de toerversie van de Amstel Gold Race, Jan Janssen, Joop Zoetemelk en Jan Krekels tot ere-ambassadeur op het gebied van sport van de provincie Limburg. Gedeputeerde Staten hebben hiertoe besloten uit waardering voor hun bijzondere verdiensten en belangrijke inzet voor de wielersport in Limburg, dé wielerprovincie van Nederland.

Na hun actieve sportcarrière zijn Jan Janssen, Joop Zoetemelk en Jan Krekels zich blijven inzetten voor het promoten van de wielersport in Limburg. Dat komt onder meer tot uiting door hun aanwezigheid tijdens toertochten, goede doelenacties en andere wielerevenementen in Limburg. Jan Janssen was ambassadeur van de Wereldkampioenschappen Wielrennen 2012 in Limburg. Jan Janssen en Joop Zoetemelk zijn als oud-winnaars van de Tour de France belangrijke steunpilaren voor de Provincie in de lobby om een etappe van deze Tour naar Limburg te halen. Jan Krekels is zowel op de fiets en onder meer als gastheer en chauffeur van gastenauto’s in de Amstel Gold Race, Eneco Tour, Volta Limburg Classic en tijdens het Wereldkampioenschap Wielrennen 2012 actief. Als lid van de Club 24 is hij nauw betrokken bij het wel en wee van de Limburgse wielerwereld.

In 2018 is het 50 jaar geleden dat Jan Janssen de Tour de France won. In datzelfde jaar (1968) maakten Joop Zoetemelk en Jan Krekels deel uit van de Nederlandse ploeg die Olympisch goud won in de ploegentijdrit tijdens de Olympische Spelen in Mexico.