Partnership Team Sunweb en Provincie Limburg

24 november 2017

De Provincie Limburg en Team Sunweb, met Tom Dumoulin als kopman en boegbeeld, worden partners van elkaar. De Provincie kan daardoor de kennis en kunde van het team, en de trots en energie die de prestaties van Tom Dumoulin en Team Sunweb hebben losgemaakt, inzetten in een serie activiteiten en evenementen. Team Sunweb heeft in het kader van het partnerschap met de Provincie Limburg besloten meer van zijn activiteiten vanuit Limburg te initiëren.

De Provincie betaalt SMS Cycling BV, eigenaar van Sunweb, € 750.000 euro voor het partnership, uitgesmeerd over drie jaar.

Trots

“In Limburg gebeuren fantastische dingen”, zegt gedeputeerde Ger Koopmans, die Sport in zijn portefeuille heeft. “Overal waar mijn collega’s en ik komen proeven we nieuwe energie en trots. Op het terrein van sport zijn Tom Dumoulin en zijn team daarvan natuurlijk een prachtig voorbeeld. Maar ook buiten de sport, op tal van andere terreinen, zie je hoe Limburg bloeit. Het lijkt ons heel boeiend en zinvol om met de hulp van dit partnerschap daar waar het kan die ontwikkelingen aan elkaar te knopen, te stimuleren en vooral zichtbaar te maken.”

Uitvalsbasis

“Limburg is voor ons een ideale uitvalsbasis”, aldus algemeen manager Iwan Spekenbrink van Team Sunweb. “Vanwege de heuvels en de Ardennen natuurlijk en de internationale ligging kunnen we veel variatie in de trainingen leggen. Daarnaast leeft de wielersport nergens méér dan in Limburg hetgeen ook blijkt uit het Wielerplan van de provincie en de diverse kennisinstellingen en bedrijven als DSM die zich bezighouden met concrete innovaties in de sport.”

Sociaal

Gedeputeerde Marleen van Rijnsbergen van Werk en Welzijn wijst op het belang van dit partnerschap voor de Limburgse jongeren. “Dit past perfect in ons streven naar meer gezonde en vitale Limburgers. Vanuit het concept van Positieve Gezondheid is bewegen en sporten op jonge leeftijd heel erg belangrijk. Daarom zijn wij zo blij dat Limburg en Team Sunweb de handen ineen hebben geslagen met het programma Jongeren op Gezond Gewicht, en dat veel scholen ermee aan de slag gaan. Daarnaast heeft het partnerschap positieve effecten op de werkgelegenheid. Daarbij denk ik aan sportkeuringen, fysiotherapie, tests en projecten met onderwijsinstellingen.”

Jongeren op Gezond Gewicht

Het partnership tussen de Provincie Limburg en Team Sunweb werd op 23 november in de basisschool KC Manjefiek gepresenteerd. Dit is een van de scholen die werken aan een sportief gezond klimaat op school. Dit doen zij in het kader van het programma Jongeren op Gezond Gewicht (JOGG), dat werkt aan het creëren van een gezonde omgeving voor het kind om de gezonde keuze weer de makkelijke keuze te maken. Zo zijn er moestuinen en is er aandacht voor gezonde voeding, goed bewegingsonderwijs en het stimuleren van het te voet en op de fiets naar school gaan.

Activiteiten

In basisschool KC Manjefiek maakten de partners een globaal activiteitenprogramma bekend voor 2018 en de twee daaropvolgende jaren. De beoogde activiteiten zijn promotiecampagnes van de (wieler)sport op scholen en tijdens evenementen, het stimuleren van jeugd en volwassenen om te gaan fietsen, het profileren van Limburg en het actief lobbyen voor het binnenhalen van een etappe van de Tour de France. Wielrenners en coaches zullen mogelijk ook aanwezig zijn op scholen om gezond leven te promoten. Ook speelt Team Sunweb een actieve rol in de ontwikkeling van nieuwe materialen en voeding rondom het fietsen.

Achtertuin

Kopman Tom Dumoulin, geboren in Maastricht en woonachtig in het naburige Kanne, ondersteunt de samenwerking van harte. “Natuurlijk, we hebben het per slot van rekening over mijn eigen achtertuin waar ik nog heel regelmatig train. Ik vind het prachtig als meer jongeren gaan sporten. Fijn dat ik daar een steentje aan kan bijdragen.”