Woonmonitor Euregio Maas-Rijn klaar

9 maart 2023

Ieder jaar publiceren wij de Woonmonitor, met onder meer informatie over demografie, de woningvoorraad en de woningbouwplannen in Limburg. Nu is er ook een actuele Woonmonitor die over de grenzen heen kijkt: de Woonmonitor Euregio Maas-Rijn.

De nieuwe webapplicatie van de Woonmonitor Euregio-Maas (EMR) en alle achtergrondinformatie kunt u vinden op de website crossborder-housing.eu.

Het project Woonmonitor Euregio Maas-Rijn wordt gefinancierd door het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling van de Europese Unie met een bedrag van € 736.034,32. Dit als onderdeel van het INTERREG V-A EMR-programma van de EU.

De euregionale partners van het Regionaal Zweckverband Aachen zijn het Ministerie van de Duitstalige Gemeenschap van België, Luik Europe Métropole en de Nederlandse Provincie Limburg.

De belangrijkste doelen van het project zijn:

  • een betrouwbare grensoverschrijdende analyse van de woningmarkt en grensoverschrijdende woningmarktrelaties die verder gaat dan de algemeen beschikbare gegevens en indicatorensets
  • de ontwikkeling van een trinationale gegevensbasis door middel van een grensoverschrijdend geharmoniseerd gegevensmodel
  • de ontwikkeling van een webapplicatie op basis van kaarten - de Woonmonitor EMR inclusief regionale woonmonitors